Tuesday, December 31, 2019

Sum up my 2019

Assalamualaikum & Salam ceriaa


        2019, cepat betul kau berlalu.
     

Bagi aku 2019 ni tahun aku banyak pergi tempat-tempat baru & banyak berpindah. Bila banyak pindah maksudnya banyak kenal orang-orang baru. 2019 pun ada pahitnya, tapi aku belajar sesuatu dari kepahitan tu, cewah. 2019 banyak mengajar aku untuk menghargai setiap orang yang singgah dalam hidup kita.


2019 had been great, Alhamdulillah


RECAP THE BEST OF 2019
(Mostly adventure pictures la ahaha)


Rumah yang aku duduk sejak 6 tahun uhuhu


Sekarang duduk kat kawasan kampung


Airport Sibu. Pertama kali ke Sibu

Hospital Sibu

Taman Awam Permai

Rumah Panjang Dinnis

Taman Awam Sibu

First time naik Mas Wing ke Miri ahaha. Bunyi kipas diaa

Luak Esplanade, Miri

Coco Cabana

Taman Awam Miri

Muzium Petroleum

Pantai Iftitah Belawai

Kg. Ng Lassi (agak pendalaman)

Entopia Pulau Pinang. Masa ni Yin Yin belanja tiket masuk

Jangoi 


InsyaAllah, 2020 aku akan cuba lebih banyak pengembaraan
Semoga Allah permudahkan supaya aku dapat belajar lebih banyak.



"Dialah yang menjadikan bumi untuk kamu yang mudah dijelajahi, maka jelajahilah di segala penjurunya dan makanlah sebahagian daripada rezekiNya. Dan hanya kepadaNya kamu (kembali setelah) dibangkitkan." - Surah Al-Mulk, ayat 15.



7 comments:


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)