Wednesday, February 13, 2013

Aisyah Shakirah contoh remaja Islam kini?

Assalamualaikum


Pernah dengar Aisyah Humaira', Aisyah Sinclair takpun Izara Aisyah?
But today, we are gonna talk about Aisyah Shakirah Suhaidi.

Aisyah who?
Aisyah Shakirah.





Mesti ramai yang dah kenalkan wanita ini? "Alah, dah tahu dah."
Jadi hari ini nak memperkenalkan seorang blogger, vlogger dan hamba Allah yang aku akui jauh lagi baik daripada aku. Pandai bercakap dan belajar jurusan undang-undang. UNDANG-UNDANG (law). Jangan main-main haa.



Biodata Aisyah Shakirah
Nama : Aisyah Shakirah Suhaidi
Tarikh lahir : 1 Oktober 1994
 Asal : Jitra, Kedah
*Tengok, birthday pun bulan sama bulan Oktober.*


Kebanyakan video-video dakwah dia dalam Bahasa Inggeris. Her English was very fluent. Kalau ada ujian oral, konferm dapat A+. Tapi jangan risau, dia letak subtitle dalam video dia bagi sesiapa yang agak kurang memahami English ni. Takpun yang setakat tahu, 'yes' 'no' 'yes' 'no'.



Aku haraplah, suatu hari nanti nak jadi macam dia. Berani berhujah dan berfikiran terbuka. Untungkan dia, ramai yang nak jadi macam dia. Bagi aku level confident dia tinggi. Berani nak berdepan dengan kamera dan jadi panel forum. Oh, akak ini pandai melukis tau. No wonder, dia hantar karya-karya dia dekat iluvislam.



Kak Aisyah Shakirah berforum semasa Maulidur Rasul.



*terbeliakface.jpg*




So, adakah lepas ini giliran Aisyah Azizul (aku) pula?
Krik. Krik. Krik. 



If you couldn't get enough information, so click these links :-

Someone's blog : http://fyqahismail.blogspot.com/2012/04/aisyah-shakirah.html
All picture credit to google and her official blog.


Aisyah Shakirah Blog Aisyah Shakirah twitter Aisyah Shakirah Biodata Aisyah Shakirah

44 comments:

  1. oh okay i knew this girl.


    and yeah her english :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah jumpa ke? Teringin nak jumpa dia ;)



      Delete
    2. how i wish i can. tak pernah jumpa pun :(


      Delete
    3. Huyoo, hang check balik akunreply ke tak? Lepas tu sanggup reply?! THANK YOU. Meh, terharu.

      Yep, kalau dapat jumpa dia mmg speechless lah nanti. Senyum jelah kut yg mampu. :(

      Delete
    4. alah hang pun pernah gitu jgak kannn


      :D

      Delete
  2. assalam. terima kasih atas perkongsian. tak pernah tahu siapakah itu aisyah syakirah. terus follow dia punya blog lepas dapat info daripada entry kamu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikummusalam ^^ sama-sama. Memang sengaja nak bagi ramai orang baca blog dia yang berbentuk dakwah tu ;)

      Delete
  3. beautiful muslimah indeed :') suka sangat orang macam ni.. talented in many ways.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, betul itu ;) Rasa macam, "alahai, bagusnya dia ni.."

      Delete
  4. dia ni memng bgus!
    pnah tgk vdeo dia kat youte..
    respect :)

    ReplyDelete
  5. wahh peminat tegar aisyah syakirah nampaknya.salam ukhuwah.what a nice blog you have ;)

    ReplyDelete
  6. haa kenal kenal!! :)

    bestnya ambik law... teringin gak..><

    ReplyDelete
  7. yes. saya memang menjadikan beliau sbgai contoh kepada saya :)

    ReplyDelete
  8. SubhanAllah..dah la cntik+solehah+pndai lukis+pndai akdmik...
    jeles pula...heeeee

    *suke wanita solehah mcm ni..=)*

    ReplyDelete
  9. Sama2 kita berubah menjadi muslimah sejati :D

    ReplyDelete
  10. Wow ,..baru tahu n kenali si dia..!! Memang cantik ,tambah-tambah lagi bijak..
    #Anugerah Allah... :)

    ReplyDelete
  11. pernah terjah blog beliau jugak :)
    wah , lukisan tuh mmg betul2 terbeliak biji mata xD

    ReplyDelete
  12. untung mak die dapat ank solehah :) tq sebab share pasal ni . sharing is prihatin !

    ReplyDelete
  13. patut dicontohi..
    sejuk perut mak dia kan

    ReplyDelete
  14. masyaAllah..kuasa Allah kan..Dia berhak menganugerahkan ilmu dan kepintaran kepada sesiapa sahaja yang dikehendaki..moga wanita solehah cerdik pandai ini menjadi ikon kepada remaja muslimah di luar sana..ameen.. :)

    ReplyDelete
  15. baru tau pasal kak aisyah syakirah ni :)
    mana tau lepas ni giliran kita pulak .. insyaAllah... :)

    jom kita sama- sama berubah ^^

    ReplyDelete
  16. eh kebetulan pula, bufdaynya sama dengan aku laa :P
    InsyaAllah giliran Aisyah Azizul akan menyusul pula :)
    Do your best :D

    -youknowme:P-

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Assalam, akak pun suka tgk Aisyah syakirah,, mmg ikon remaja kini dia sgt best

    ReplyDelete
  19. terus follow dan masukkan dia dalam bloglist :)

    ReplyDelete
  20. dye mmg best. dari dulu lg suke follow dye. mihmih

    ReplyDelete
  21. manis orangnya ;),sememangnya dia ditakdirkan sebagai pembela Islam, hehe

    ReplyDelete
  22. akak ada berkawan dengan kawan baik dia.. nak akak rekomenkan? *wink

    ReplyDelete
  23. perghh pernah terjah blog dia tp dah lupa plak link dia.. huhu, btw bangga ade muslimah mcm dia, muda tp pendirian matang ! :)

    ReplyDelete
  24. blog dia memang best, sempoi je tapi padat dengan pengisian. fuhhh her english (Y) wacakap luuuu :D hihi

    ReplyDelete
  25. dulu ade seorang nih berdakwah kat youtube..mmg best..tp dh lupe nama die..neway..thnx sharing

    ReplyDelete
  26. hebat kut English dier! COnfident level dia..memang...wowh!
    Ni tengah surf pasal dia lah ni..waih, rasa cam secret admirer lak..haha..*tak secret dah
    manis orangnyer =D

    ReplyDelete
  27. dulu satu kelas dengan adik dia..tak tau pulak yg dia ada kakak yg awesome macam ni..

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)