Tuesday, November 26, 2013

Review buku Rasulullah is My Doctor (ohsyem tak hengat)

Assalamualaikum
Heyyo, kabare?

Kepada peminat-peminat drama Korea yang tegar mesti dah tonton cerita Good Doctor. Tapi, betul ke semua doktor ini good? dah jalankan kerja dengan baik? Betul ke semua ubat kimia bagus untuk kesihatan kita? Masih ada ke maklumat yang doktor sorok takpun lupa nak beritahu kita semua?

So, ada yang lebih lebih hebat daripada Park Shion!
Ya, itulah Rasulullah s.a.w 




Memperkenalkan buku fakta pasal kesihatan yang favourited all the time!



Tengok cover buku dan tajuk dah buatkan anda tergila-gila nak beli, hmm.






Bukan setakat ada maklumat je, gambar kaler-kaler berinformasi tinggi pun ada. Kiranya kalau korang jenis tak suka baca fakta berjela-jela tak ada gambar menarik, mesti terus minat nak beli buku ini. 




Kandungan 


Bagi pemakai cermin mata yang dah mula "benci, benci, benci" pakai spek mata, memang patutlah baca buku ini. Ada ajar tentang terapi penglihatan mata. Betul ke selama ini kita pakai spek mata, mata kita bertambah baik? Tanya soalan itu balik pada diri. 




Harga & details

Semenanjung Malaysia : RM25.00
Sabah/Sarawak             : RM28.00
Muka surat                    : 280
Penulis                          : Jerry D. Gray



Penulis
Penulis dia mula-mula terkejut jugak, "eh orang Inggeris yang tulis?" Rupa-rupanya dia telah memeluk agama Islam. Dia dulu bekas Tentera Udara Amerika Syarikat. Dia ada banyak tulis buku-buku menarik yang lain. Nak tahu lagi? Apa lagi, belilah buku ini. 





Overall, buku ini memang terbaik! Tak tipu. Tip top. 

10/10




Untuk non-muslim pun boleh beli, untuk tambah pengetahuan tentang rahsia kesihatan IslamKita asyik beli novel cinta, bila lagi kita nak beli buku yang buatkan kita cinta Rasulullah s.a.w? 
Apa lagi? Beli segera!



Buku Rasulullah is my doctor, best ke membaca, buku terbaik, novel cinta, good doctor, Jerry D. Gray, Rahsia kesihatan Islam, makanan sunnah, sunnah Rasulullah, kesihatan, kimia berbahaya, mualaf, buku fakta menarik, best sangat, patut beli, PTS Islamika, beli buku online, ulat buku, doktor, cita-cita,buku murah saja




19 comments:

  1. mcm best je.. haha. :) i like medic :D eceh . nice entri

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh bukan takat macamn. MEMANG. Medic? samalah, tengoklah rezeki macam mana ;)

      Delete
  2. nampak macam menarik je, boleh mintak kakak beli nanti hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, mesti beli. menarik toksah ceritalah kan ;D

      Delete
  3. Bagus lah buku nie.. menyampaikan dakwah dengan cara yang ringkas :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ringkas dan menarik. ^^ serius best buku ni, tak rugi beli

      Delete
  4. Teringin pula nak beli. Mesti bagus nih! :D

    ReplyDelete
  5. Haa, menarik ni. Nak cari juga nanti. Pasti terbaik kan. :)

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah nanti nak beli :D thanks for this info ! :) Ehem. Berbalas tak agak agak komen saya ni? :3

    ReplyDelete
  7. wahh menarik la buku ni, ada ilustrasi.. kalau buku plain je ngan teks confirm malas nak baca.. hehehe.. thanks for sharing, nanti nak beli la.. :)

    ReplyDelete
  8. bagus nya buku mcm ni. very informative..
    cantik pulak tu.. :) done ur nuffnang :)

    ReplyDelete
  9. wah boleh la try baca..jrg baca buku non-fiction ni..hehe

    ReplyDelete
  10. YES...menarik :)
    banyak manfaat dri buku ni

    ReplyDelete
  11. Sy punya pendapat... buku ni wajib dibaca oleh semua org.cara penyampaian yg amat mudah difahami, tak kira taraf pendidikan mana... klu buku penulisan Jerry D.Gray.. mmg x rugi beli..juga baca buku Allah loves Me.. menangis baca buku dia

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)