Monday, December 2, 2013

Disember sudah tiba!


Assalamualaikum dan bonjour!


Disember,
Sebut pasal Disember ini maknanya tahun 2013 sikit lagi sampai ke penghujungnya. Dan tahun 2014 mula tunjukkan belangnya, muahaha! "Aku sudah tiba, bersedialah kau!" Personally, aku masih belum dapat terima benda yang berlaku tahun ini. Ada benda yang aku harap aku dapat ubah tapi ya, tak dapat. Takdir Tuhan aku kena redha.


Cuti sekolah ini aku banyak habiskan masa main game Sims 3, tengok drama Korea dan teman mak aku pergi kursus sana sini. Pretty boring, huh?


Bulan ini baru aku nak mula balik revisionlah sangat topik form 4. Tahun depan aku SPM. Tak revision nanti tak smooth. Lepas itu, ada hati nak straight A's SPM 2014. Form 4 boleh dikatakan aku tak bersungguh-sungguh sangat untuk belajar. Orang kata, "Form 4 is a honeymoon year." Mula-mula aku fikir apa jadahnya honeymoon, subjek punyalah challenging. Otak sampai berselirat penuh dengan wayar-wayar. Dahi ini, berkerut seribu.


Tapi, bila fikir balik. Aku boleh relate yang memang secara sedar atau bawah sedar, aku tak bersungguh-sungguh sangat masa belajar form 4. Ya, form 4 ialah honeymoon year... yang menyeksakan.


Kalau boleh putar masa balik?
Agak-agak darjah atau form berapa yang korang nak putar masa balik?  Kalau aku, nak masuk balik form 2. Tak tahu kenapa form 2, banyak nostalgia kelas aku ;)




Personal post
2 Dis 2013
♪ Priscilla Ahn - When You Grow Up

20 comments:

  1. Ahahaha kita pun mula2 fikir kenpa orang kata form 4 honeymoon year. Satgi memang betul pun, jahanam semua kelas kita tidur time cikgu mengajar . Teruk betul prangai -.- . Sama lah kita pun rasa nk balik ke form 2 semula!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha, betul ke tidur time cikgu mengajar? Dahsyatlah beraninya. Yes, form 2 zaman awesome ahahaha

      Delete
  2. akak form 4 honeymoon jugak. form 5 sambung honeymoon . sehari sebelum spm, barulah akak berhenti honeymoon -,- teruk ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, kira hebatlah ni. Sehari sebelum SPM baru sedar takpelah better late than never :p

      Delete
  3. taktau kenape org ckp form 4 tu honeymoon year...hari tu masa form 4 tak rase pun mcm berbulan madu...rase kene pg kelas prep lame2 adelah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, form 4 ni takde maknanya honeymoon year.

      Delete
  4. tidaaakkk! aku naik form 4 tahun depan! nanti...dahi aku pulak berkerut seribu cam kau~ xD
    aku, kal0 boleh, nak putarkan masa ke darjah 6, form 1 and form 2~ <3 miss that moment~ :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi kau mengata aku yaa!
      Itulah kan, nak buat macam mana? Kita hidup tetap tambah umur, tak ada pulak mesin kekalkan umur.

      Delete
  5. aku pun rasa form 2 best...i miss 2011 too :'(
    aku berharap 2014, our last year kat p8(1),our senior year, will be the best moment ever~

    ReplyDelete
  6. saya faham awak, haha! SPM candidates 2014 too. Wuu, belom masuk tahun baru lagi pun dah kecut! kenapa 11 subjek? Aliran apa?

    ReplyDelete
  7. SPM buat betul2, nnt masuk la uitm palam, hehe best

    GOOD LUCK :)

    ReplyDelete
  8. samalah. kalau ada chance nak sangat become a form 2 student balik. i dunno why. rindunya kengkawan yang dah lama pindah. hm hm =x

    ReplyDelete
  9. Chaiyok2!!!!! Awak pasti boleh punya SPM 2014!! :)

    ReplyDelete
  10. Terasa nak kekal form 4 sebab banyak kenangan. di situ lah langkah ku mula bergerak. ekekeke ni nak bagi tips. Sejarah, objektif buat je soalan2 tahun lepas kan ada topikal, masa spm ada yang sebijik keluar macam tu. hehe alhamdulillah. Fizik Bio Kimia adik buat je soalan2 dalam buku SBP tau buku past year tak berapa membantu. Masa bio banyak gila soalan daripada soalan2 SBP. nasib pagi tu selak. Alhamdulillah lagi. And one more things Paper 3 bagi fizik bio kimia soalan takkan pernah berulang. Percayalah. dan Add Math bahagian C kertas 2 dah boleh target jawap yang mana. Rancang je dulu dari sekarang. insyaallah sayang kejayaan sedang menunggu mu :)

    ReplyDelete
  11. tu la.. cepat sungguh masa berlalu,hehe... pejam celik pejam celik... dah nak habis tahun 2013.. huu~ biasalah tu,kalau cuti mesti ada rasa boring,huhu... tengok drama korea itu semestinya! haha...

    #btw,all the best and gud luck for SPM next year! ^_^ yakin boleh,hehehe....

    ReplyDelete
  12. Jgn lupa belajar struggle ye tahun depan hihihi
    Alaaa nak gak main sims 3 T_T
    hehehehhee

    alhamdulillah qila baru habis spm T_T
    sgt sedih ya know sbb sape yg kata honeymoon tu semua pembohong T_T
    nnt susah kot masuk f5 ugh hehehehe

    goodluck wak!!!

    ReplyDelete
  13. teruskan semangat utk next year!! akk pon suke gak main game the sim3 ... hehe

    ReplyDelete
  14. Jom join GA awesome :)

    http://honey-rosa.blogspot.com/2013/12/last-giveaway-in-2013.html

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)