Friday, March 7, 2014

Membebel sebelum tidur

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara,
Cehh, ayu sungguh bahasa!


Sejak header bertukar jadi harapan untuk dapatkan SPM 11A+, dah makin jarang blog ni berupdate. Patut ke aku tukar header ini supaya aku dapat berblog macam dulu? (acah-acah update blog je, nanti apa pun tak boleh).

Seriuslah, tahun ini jadual aku sangat berisi macam dompet penuh dengan duit syiling sampai dompet terkoyak. Macam itulah, betapa berisinya masa aku. Penuh tak ada ruang kosong untuk blog, *sedih*


Mana taknya, dari Isnin sampai Ahad aku pergi sekolah je. Pak guard pun dah bosan. Asyik muka budak ini je. Orang kata "my second house is my school." Apa agaknya, akan jadi kalau aku dah lepas SPM nanti eh? Mesti aku rinduu sangat nak pergi sekolah.  Bercakap pasal habis SPM ini, results SPM 2013 dikatakan keluar 20 MAC 2014. So, kepada sesiapa di luar sana yang nervous tahap nerves impluses bagai nak meletup, all the best. Doakan yang terbaik! Aku somehow, look forward untuk results senior tahun lepas. Ini semua sebagai semangat dan inspirasi.


Pengetua sekolah baru pun akan datang ke sekolah aku. Katanya, garangnya. Dan, ini pertama kali tau aku bersekolah dapat pengetua lelaki. *shocking*


Sayang seribu kali sayang, aku masih tak dapat nak update blog selalu.
For next entry, tunggukan ya! Ada kejutan. Haa ewah.

P/s : Buat siapa yang tak pernah menggigil, masuklah syarahan spontan. Tajuk diberikan pada waktu itu juga dan hanya ada 2 minit untuk rangka idea. Memang terbaik. Untuk update yang lain, mungkin akan ada tips untuk kawal nervous. In Sha Allah. 


10 comments:

  1. hye , wow so busy you now dayz , i wish you the best luck . Man is more danger than a woman , believe me , huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, one of classmate stated that the new principal was from her brother's school. And, he is very strict and straight forward.

      Delete
  2. adik akak tgh tgu result la tu

    rilek je dia. heh

    mcm xde benda pun.

    akak pula yg nebes. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acah acah rilek je tu, tunggulah lagi 2 saat keputusan diumumkan. Muka dia pucat punya, ahaha

      Delete
  3. huaaa.. nebes gila ,rasa adrenalin dah deras mngalir keluar.huhu. good luck on ur study !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mestilah nerves kan? Apa-apa good luck for your results. Kita kembar nama nii tapi tak sama umur ahaha

      Delete
  4. xpee lepas spm nanti update puas2 hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti lepas spm orang nyampah plak asyik update je ahaha

      Delete
  5. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  6. nikmati kehidupan sekolah dengan sepuas puasnya.. zaman sekolah zaman yang osem lagi meng-osem kan... >.<

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)