Tuesday, November 24, 2015

Saat kamu berimpian, KEJAR! JANGAN LEPASKAN!

Assalamualaikum  & salam ceria!

"Don't lower your expectations to meet your performance. Raise your level of performance to meet your expectations. Expect the best of yourself, and then do what is necessary to make it a reality."
- Ralph Marston




So.. Aku pernah post pasal tak tahu nak jadi apa - sedangkan dalam diri aku, membara nak satu hari nanti dapat buat research pasal mata ; Cara yang terbaik untuk hilangkan rabun. Walaupun ye, aku tahu dah ada orang pun temui solusi itu, tapi aku nak research mendalam pasal itu. Sehinggalah haritu aku dapat komen begini ;


buat pilihan terbaikk...kalau bole and ada peluang jadilah doktor!!!!!!ramai org tak berpeluang jd doktor atau amik kos medic..ketika ada peluang rebut lah peluang ini dan guna sebaik2nya......aishhhhh..saya dulu nak kos medic tapi tak dpt dan kesudahanya melencong ke bidang lain...All the best!saya doakan yg terbaik utk anda..... 
- Aiman Mania


Komen ini serius mencetus inspirasi untuk aku wujudkan post ini. 


Impian kita tak semestinya berbentuk pekerjaan apa yang kita nak jadi. Boleh jadi impian kita nak bahagiakan orang tua kita, nak travel satu dunia, nak tolong umat Islam, atau beli kereta mewah atau nak ambil alih tempat Bill Gates ke atau nak kawen awal ke #aip.


You are free to do so. 
BERIMPIANLAH.
Selagi impian itu baik, 
Dan, pastikan effort yang bagus pun kena ada. 


Soalan saya,
Bilakah kali terakhir anda berimpian?
Dah capai ke impian itu?



11 comments:

  1. last berimpian aka berangan-angan malam semalam, sebelum tidur. harap angan2 tu boleh jadi kenyataan mcm yg kita nak :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuu impian apa tu? Aamiin, moga dpt capai impian itu, tak tidur lagi eh?

      Delete
  2. suka quote atas sekali tu :-) travel satu dunia tu memang wishlist aaa

    ReplyDelete
  3. Impian yang asyik-asyik mencanak naik ke hati sekarang is to travel around the world. Rasa macam nak start lepas graduation tapi bila tengok savings, rasa macam kena hold dulu.

    ReplyDelete
  4. Ok nak pi sambung study jap kita ada test Jumaat ni huhuuuu. Salah satu impian adalah untuk score time degree ni :)

    ReplyDelete
  5. Time kecik2, saya nak sgt jadi doktor. Tapi sekarang macam xpulak. Mungkin sbb bila dah besar, ada banyak yg perlu diconsiderkan, bukan setakat fikir minat atau tak. Kalau boleh saya nak pilih kerja yang orang Malaysia ramai tak buat dan perlukan pelapis2 baru.
    Anyway, thanks for the post, sesuai utk orang macam saya yg x berapa bermotivasi ni, kekeke.

    ReplyDelete
  6. Impian tuh ada tapi masih belum tercapai lagi. semoga semua impian kita semua tercapai. amin

    ReplyDelete
  7. Saya nak travel 1 dunia..

    Kali terakhir sye berimpian semalam. Impian nak hidup bahagia dgn org tersyg.. Aminn.

    ReplyDelete
  8. nak travel di marata dunia. tapi belum tercapai. sobs. btw gudlak!

    ReplyDelete
  9. implan tu adalah slh satu cara utk menjarakkan kehamilan jika tak mahu mkn ubat, implan bole dipakai selama 3 thn slps itu perlu dibuang dan kesuburan akn kembali normal.

    implan tu sebesar putik kapas dan bentuknya pun mmg sebijik mcm batang putik kapas tu lah, implan akan dimasukkan ke bawah lengan bwh sikit dari ketiak,proses nak masukkan implan tak lama pun.

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)