Friday, June 8, 2012

Haish, budak PMR ni bukan reti nak update



Assalamualaikum?
Masih ada lagikah yang sudi menjawab salam ini? Masih adakah?


Suasana sepi..
Tarakucaca.. tarakucaca...


Dah 4 bulan aku tak semakkan dashboard korang. Wow, 4 bulan lama tu. Jadi, apa khabar blog? Blog nampaknya telah uzur, tenat, sakit, kurang kasih sayang... apakah?  Ish3 *geleng gaya P.Ramlee*



Memandangkan hari ini cuti sekolah, aku buatlah satu post. Tak adalah kesepian sangat blog ini. Walaupun lagi beberapa hari nak tamat cuti sekolah. Siap boleh kira dengan jari lagi. Cuti sekolah tahun ni aku rasa serba tak cukup sebab minggu pertama cuti sekolah ada kelas tambahan. Jadi, cuti sebenar aku tinggal seminggu sahaja. SAHAJA.



Cuti sekolah pun aku busy sebenarnya. Nampak tak pelajar Malaysia hari ini? Pelajar Malaysia hari ini semua mengaku sibuk tapi padahal... biarlah pelajar Malaysia sendiri yang tahu. Aku cuma.. cuma tak nak mengaibkan pelajar Malaysia. Tak gitu pelajar Malaysia?

Online pun dikatakan busy. Astaghfirullah~  *geleng gaya P.Ramlee*


Burung ni telah disumpah tak boleh terbang forever. heh, auta.


Cuti ni aku dengan satu keluarga jalan-jalan dekat Langkawi dan kawasan sekitar Ipoh jer. Melancong dalam negara. Awak semua kat mana? (saja kasi bold suruh jawab, haha) Mesti dekat Italy, England, Perancis, Jepun...

Apa? Mekah? Alhamadullilah. Aku pun teringin nak pergi Mekah tapi kena siap sedia dululah.

SubhanaAllah ;)



Akhir kata, mungkin aku akan tinggalkan blog ini sekali lagi, tskk tskk. Mungkin. Sebab aku dengar buka sekolah nanti pengetua baru sekolah aku akan buat jadual baru. Ya, jadual baru. Katanya, akan lebih diperkemaskan lagi. Diperkemaskan ke, menyesakkan?

Apapun, biarlah perkara baik itu kita ikuti. Eceh.


(sumber) usaha tangga kejayaan, yeay. eh?

Sebenarnya banyak lagi aku nak cerita. Tapi cukup-cukuplah dulu. Nanti dah macam karangan SPM pulak. Sedangkan karangan PMR pun aku belum lepas lagi, ouchh.


p/s : InsyaAllah, ada masa aku update lagi. Oh sedar tak sedar, blog aku dah 1 tahun lebih. Nak kena beli kek ni, ewah. Banyak pulak duit aku nak beli kek. 



*saja tulis panjang-panjang. rindu jer, boleh baca :P*

37 comments:

  1. rindu dengan blog ni.. eh! hahaha! gud luck.. nanti lepas spm ari2x mau hapdet... hoho, zaman skolah memang malas nk hapdet..

    btw, gud luck ;)

    ReplyDelete
  2. ecehhh.ituu diaaaa.sudah kembali gegearkan dunia blogger. ;)

    ReplyDelete
  3. hahaha takpe nga cuti ni bolehla update bebanyak ye dak?

    ReplyDelete
  4. Ahaaaa good luck PMR nanti. 4 bulan lagi tinggal tu haha

    ReplyDelete
  5. @hanamiko sakura
    SPM? haha, PMR pun belum lpas2 lagi ni

    @sarah
    ahaha, amboi gegar.

    @iffah
    dah nk hbis dh pun ;/

    @nurul ezlyn
    haha, gud luck jgk ^^ tula PMR dh tak lma ni..

    ReplyDelete
  6. akhirnya! berjanggut aku tunggu *cukur janggut jap*
    aku bercuti dalam rumah jea, siap amek gamba muka duckface.
    euw.jpg
    okay, welcome back to school selama cuti seminggu sahaja. SAHAJA ._.

    ReplyDelete
  7. akhirnya! berjanggut aku tunggu post baru, sob sob *menangis terharu*

    aku bercuti dalam rumah jea, siap amek gamba buat muka duck face. euw.jpg

    welcome back to school daripada cuti sekolah yang panjangggg. seminggu sahaja. SAHAJA. hahak

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, hamboi. siap duckface lagi tuu XD

      Delete
  8. lain kali update banyak2. tak kira apa pun halangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. itupun klu ada masa lah.. hehe

      Delete
  9. amboi tahan betul nafsu tak hupdate 4bulan? :O haha

    biasalah tuh cuti sekolah hw melambak berjalan sakan online lagilah sakan. kaka

    ehem. babai adik? buat essay panjang panjang eh. harhar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, nafsu harus ditahan. ahaha. hamboih, buat essay eh? malas. akak buatkan lah eh.. ahaha

      Delete
  10. wa mcm pelik klo xupdate.haha
    woi.esok skola.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula psl.. dah takde dah feeling feeling cuti, ;(

      Delete
  11. Replies
    1. ada rezeki tu nanti, InsyaAllah akan dpt pergi. Bykkn doa & kumpul duit.. takpun bwk mak bapak sekali :D

      Delete
  12. gud luck pmr.
    tapi alahhhhhhhhhh pmr je pon.
    kui kui.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah taulah dia dah lepas SPM.. ahaha XD

      Delete
  13. maaf, aku bz na baca entri bizi kau ni.


    kahkahkahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha, yelah kita sama-sama busy, nak buat acano?

      Delete
  14. nanti kalau ade time..update la blog selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, kalau masa mengizinkan.. tau tau?

      Delete
  15. walaikumsalam miss..

    lama tak dgr cite,sama je kita skg ni.sy pun dah agak malas nak update entry skg ni.ehehhe

    selamat membizikan diri ya^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula makin tambah usia, makin byk pulak bnda yg kne buat kan?

      Delete
  16. Waalaikummussalam...
    Masih ada lagi yg sudi menjawab :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur Alhamdullilah kalau ada lagi, ahaha ;)

      Delete
  17. Selamat bersekolahhh! Teruskan usahaa! yeayyyy!


    syaz follow sini dear. :)

    ReplyDelete
  18. follow. salam perkenalan.
    http://kliktekan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. good luck :) heheh, mintak2 x de halangan utk miss update selalu !

    ReplyDelete
  20. Good luck tau !! update jangan tak update ! /

    :)

    ReplyDelete
  21. heh. sonok die jalan2.. jalan2 jugak.. jln lupe study ye budak pmr..=0

    ReplyDelete
  22. selamat nak PMR yer..k, belajar sampai dapat byk A....k
    Insaallah usaha tangga kejayaan..

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)