Friday, October 19, 2012

Missing In Action? I'm back.


*On Blogger- New Post*
*taip*
*press delete*
*taip*










*geram*
*baling meja*




So, Assalamualaikum..
Tanjat tak itew buat post baru? ihihi *cover mulut guna tangan*



Err, nak cakap apa ek? ceh, konon-konon dah tak reti taip pulak. Apa khabar everybodehh? ada sihatkah? Dah lama tak menghepek kat blog ini sekarang datang balik dengan rasa yang pelik. Aku ini kira kalau dah biasa dengan satu keadaan aku itu, bila dah lain sikit...mulalah. Macam dulukan sebelum PMR banyak study apa semua, sekarang rasa pelik pulak tak study. Yela tu.


Memanglah, sah aku pelik.




Sejak Peristiwa Pengisytiharaan Kemerdekaan, 16 Oktober yang lalu.. banyak benda yang sebelum PMR aku TAK DAPAT nak buat atas pantang larang dan sebagainya (Ewah, macam dahsyat sangat PMR sampai nak berpantang segala.) macam...




1) Makan maggi 

Budak ni makan maggi macam menggodalah pulak. Curi maggi baru tau.









2) Online

"This was too awesomeee."







Argh. Memang tak banyak benda lah aku buat. Main game dengan baca novel itu adalah sikit-sikit. Nasib baik kat sekolah aku ada buat aktiviti lepas PMR. Keputusan PMR cikgu cakap bulan Disember ini. Tak yah cakap pasal keputusan dululah, kita banyakkan berdoa agar dilembutkan hati pemeriksa time memeriksa. 



Macam cikgu aku cakap, "Nanti pemeriksa tulis 60% jadi 90%." 
Agak melampau tapi kuasa Allahkan, tak ada sesiapa pun boleh jangka.







Siapa yang belum decide nak hadiah apa kalau-kalau periksa UPSR/PMR/SPM or anything cemerlang dan ibu bapa nak bagi apa-apa yang korang minta.. Harap video bawah ini dapat beri inspirasi.






Yes, go get a blender. And blend all our books, yeah!
Good idea? Welcome.





p/s : Terima kasih membaca sehingga perkataan terakhir ini. Sorry, agak kering dan membosankan, I know. Maklumlah dulu busy sangat XD






31 comments:

  1. weh, aku tak boleh tengok video tu -_- hahahaha, aku pun rasa awkward gila kot nak buat new post kat blog ._.

    ReplyDelete
  2. Pasni Nak Try Baling Meja La..
    Hehehe..Mane Tau Tibe2 Leh Dapat
    Idea Tuk Menulis..Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan cari pasal dengan mak anda. hahaha XD

      Delete
  3. oh tanjat emak..ahahaha

    moga dapat result yang genpak ye dik :)

    ReplyDelete
  4. Woaaaa sama! Akak dah jarang update and blogwalking. Bila rasa mcm nak update je, dangggg! Otak blank nak taip ape pun dah lupa -_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah yeah~ pdhl sblm tgk komputer idea curah2

      Delete
  5. wah wah.. budak PMR dah kembali la.. lepas ni nak panggil budak apa pulak? kekeke

    ReplyDelete
  6. saya dah nak rxa, tapi still x pantang megi. ngeh3... :P :P

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. insyaAllah, doakan lah wahai Munirah yerr, hekhek ^^

      Delete
  8. Welcome back :) Semoga result dapat yg gempak.

    ReplyDelete
  9. Seksa dunia yg ke-2 je tuhh .. yg ke-3 coming soon .. SPM duk lambai2 tgn dh tu .. hehe

    ReplyDelete
  10. hahaha.tahniah kerna anda kembali gegearka dunia blog.blend buku lepas tu bg kucin sebelah makan.hehehe

    ReplyDelete
  11. yeah, bakar buku form 3! haha.

    and may you pass with flying color!

    ReplyDelete
  12. Ee dulu pun sebelum PMR, mmg mak tak bagi sgt makan maggi. Huhuks. Tp online tetap online. Alhamdulillah dpt 6A's je. hm hm. I wish you'll get a better result. Teruskan du'a =D

    ReplyDelete
  13. macam tension aje nak exam....insallah kalu tension byk2 baca doa dan bertawakal...doa saya moga2 nanti exam dapat banyak A k...saya pun sambung belajar gak...tgl satu paper x lepas lagi...doa kan saya jgk k...

    ReplyDelete
  14. yes,kita same.. dah merdeka.. n vid tu? awesome! HAHA

    ReplyDelete
  15. merdeka rupa nya.. hahaha.. best an dah abes PMR ?? nikmat yang tak terhingga.. all the best for ur result..

    ReplyDelete
  16. syiok nye dia dah merdeka..... result PMR 26 or 27hb disember right? InsyaALLAH ur result mesti gempak! Kalau dpt result gempak nti, jgn lpe claim hadiah dari itewww ^____^

    ReplyDelete
  17. hehe..baru lps pmr?same la kite ..bru lps pmr..
    gud luck..moga dpt rsult gempakk.! :)

    ReplyDelete
  18. same la kite..bru lps pmr..hehe..
    nice blog :)

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)