Saturday, November 10, 2012

Aih, dah cuti sekolah dah?

Assalamualaikum



Hari ini hari pertama permulaan cuti sekolah. Aku macam tak percaya sekolah dah habis. Apa semua ini? TT^TT Aku sebagai makhluk redha jela dengan ketentuan ini. Ceh, macam kes berat kanun keseksaan.




Peliks tak budak macam aku ini nak pergi sekolah tak nak cuti?
Nanti bila dah nak start sekolah mulalah nak sambung cuti. Ingat tak post dulu pasal last day sekolah tahun lepas? Tahun ini last day ending dia tak berapa nak best. Banyak sangat berlaku aksi perpisahan. 




Lagipun tahun depan mungkin ramai form 3 yang akalnya bijak bestari pindah sekolah bertebaran di muka bumi ini. Apakan daya daya daya (gaya Zizan) aku nak menghalang kejayaan kamu semua? 



Aku doakan kau kejayaan dunia dan akhirat, kawan.



Tahun ini best sebab ada program Lepas PMR. Pelajar form 5 pung pang pung pang hentak kepala kat dinding belajar, kitaorang pelajar form 3 main gula-gula dalam tepunglah, futsal, BBQ. Lepas itu, mulalah dialog drama swasta antara budak SPM dengan budak PMR. 


"Heh, budak PMR kena baca topik form 4. Get ready untuk SPM."
"Alah, lek ah. Jeles eh?"


Buang segala dengki, tingkatkan prestasi.





P/s : Perpisahan itu menyakitkan. Dan ia tetap akan terjadi. Ecewah! 


Oh tak lupa juga kepada budak SPM yang masih belum 'mood bercuti',




Ganbatte Kudasai
"Tolong berusaha" something like that XD
inilah padah kalau biarkan aku tengok anime.


Tolong doakan abang saya, dia SPM. Kesian dia. 


All the best! Buat yang terbaik demi masa depan yang cerah sampai silau. Jangan risau pelajar form 5, cuti anda lagi lagi lagi panjang nanti. Tapi masa itu, mesti ramai yang rindu sekolah kan? eceh, jangan tipulah. 




Saya akhiri post ini dengan Assalamualaikum dan sebutir noktah. 


46 comments:

  1. hpy holidayyy adik ;))

    sebelum tu nak taw yela Na 1st time singgah blog yg cantik ni..umur awk bape?

    ReplyDelete
  2. Org kata form 4 tu tahun honeymoon. So selamat pegi honeymoon utk next year! :D

    ReplyDelete
  3. alalalalalala.comel btl bg nasihat kat abg2 n kakak2 er.kahkah.awk tu nant spm jugakkk,jgn ,lpee,nant hentak dinding gak.kahkah

    ReplyDelete
  4. cute blog, cute entri. hehe..
    ok. selamat bercuti dgn riang ria.. :)

    ReplyDelete
  5. hahha . teringat masa dulu , habis form 3 , masuk form 4 buat relax je . naik form 5 nak dkt spm baru gelabah nak study . jangan ikut pangai akak ni ok dik ((=



    ReplyDelete
  6. Goodluck to ur abang. Kirim salam sekali :p

    HAHAHAHAHAHAHHAHAHA ok dah lah tu.
    Have fun lah ye holiday ni!!!!! And semoga Allah beri keputusan yg baik2 aja!!!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi amboi amboi, gatal tau :p
      Thanks for the wish, amiinn~ :D

      Delete
  7. Jealous gilaaaaaaa dah abes pmr. orang di sini menanti pmr. Haha. k tak lawak pun.

    My sis pun spm. Boleh kawen dah ni :PPPP

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha, abislah tahun dpn PMR last mesti susah, taku tak takut tak?

      oh yeah, jom rncang XD

      Delete
  8. Replies
    1. Ahaha, betul.. Tak sangka lagi berapa tahun je lagi saya akan tamat,an zaman sekolah :(

      Delete
  9. best cuti sseolah ni walaupun sop x sekolah da.. hehehe
    jalan lengang.. kurang jem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha, betul jugak. Selalu yang jem tu byk nak hantar bdak sekolah jer

      Delete
  10. hehe..zmn skolah best sgt....btw..use ur holiday wisely :)

    ReplyDelete
  11. nnti dh tamat skolah, konfem rndu. hentak2 kpla nk msuk skolah blik..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk tula lagi 2 tahun nak habis sekolah :(

      Delete
  12. selamat bercuti budak ceria..aku doakan kau spya tak bosan duk umah..kahkah

    ReplyDelete
  13. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. tak rasa cepat sangat ke? :/ thanks for the wish :D

      Delete
  15. Miss this holiday x pergi mne2 ke ?
    Aku , rai n aida baru balik dari cmping dekat genting semlm , jelly x ? Hope this year cuti yg terindah utk kite semue . :`*

    ReplyDelete
    Replies
    1. huyoo, untungla pergi Genting~
      aku tak pergi mana2 pun

      Delete
  16. Salam. Wow superb blog!=) Jom join contest menarik ni! Hadiah hebat menanti! http://www.aimisyahirah.com/2012/11/contest-my-top-referral-by-blog.html

    ReplyDelete
  17. Nanti dah form 4 macam kita , tau lah azabnya 'HONEYMOON' dia. Ha Ha Ha -.-

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Puan Sabariah, ketua panitia bahasa melayu, takleh abaikan ke part tu? :p

      Delete
  19. Dengar cerita PMR 2012 adalah yg paling susah dalam sejarah2 PMR. Semoga you success with flying colours ! Next year my turn plak PMR. Awal2 lagi dah rasa boring nak amek exam -______-

    ReplyDelete
  20. ohh yeahh dah tamat spm kodd bebeapa hari lalu..dah bergelar ex student..HAHAAHA(evil laugh)

    ReplyDelete
  21. Mood bercuti budak SPM dah on dah pon! XD

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)