Sunday, January 6, 2013

Y MUST EARLY TO SCHOOL?

Assalamualaikum.



Sejak masuk sekolah aku tak buat lagi entry baru untuk tahun 2013 inikan. So, ini yang pertama. Ya memang entri ini pasal sekolah. Jadi sesiapa yang spesis malas pergi sekolah bagusnya baca entri ini mungkin dapat pedoman supaya rajin ke sekolah. Pedoman-lah-sangat :p



Lazimlah kan setiap tahun mesti peraturan diubah sana sini. Sekolah aku ini banyak betul peraturan yang di-transformers-kan. Kawasan sekolah pun banyak dah diubah suai. Makin cantik makin tak kenal pulak aku pada sekolah. *batuk* Antara peraturan yang aku masih lagi tak biasa ; datang awal ke sekolah sebelum pukul 7.20 pagi. Kejam tak kejam tak? *trollface.jpg*



Datang awal ke sekolah ini ibaratkan, "jasad di sekolah, jiwa di tilam". Aku ini walaupun pengawas tetapi kadang-kadang dicop late comers juga. Aku pernah kena denda berdiri atas pentas bersama late comers yang lain berbaju putih biasa dan aku berbaju BIRU. Tak ke haru biru malu? Dah malas nak ingat lagi. Dan sekarang tahu apa yang terjadi kat pentas yang aku berdiri itu?



DIROBOHKAN.  Bagus, aman sikit >:D *tersenyum puas tahap asdfghjkl*



Okay itu sahaja entri hitam putih, black and white kehidupan. Memang tak ada gambaq maafkan cheq naa. Malas punya pasai. Lainkali kita letak gambar sampai tak boleh loading blog XD



So, Y MUST EARLY TO SCHOOL?
1. Supaya tak didenda
2. Supaya tak didenda
3. Supaya tak didenda (nampak tak betapa bersungguh-sungguh aku jelaskan di sini?!)
4. Lebih bersemangat untuk menuntut ilmu (baru betul! <-biar benar ini aku yang tulis.)





Post ini ditaip selepas menghitamkan kasut, pffft. 

27 comments:

  1. haip ape ni datang lewat-2 . akak tak pernah dtg lewat tawuuu . harhar

    ReplyDelete
  2. 7.20? org mana ni eh?



    if us dekat sarawak pkl 7am kelas dah start -.-

    ReplyDelete
  3. haih, mse akk skolah dulu, akk g naik bas sekolah, kira selamat jgklaa klu dtg lewat, bas yg salah, kte tak salah, boleh? hehehehe

    ReplyDelete
  4. kalo akak plak

    "jasad di unisel, jiwa di sungai'

    hahhaha

    ReplyDelete
  5. dulu waktu p sekolah mmg awal sgt p sbb naik bus sekolah kn

    lepas masuk asrama f4-f5 bleh p lambat sikit sbb dekt je hostel dgn sekolah.haha

    #kenangan 8-9 tahun dulu :p

    ReplyDelete
  6. Oh putrajaya :)


    not mine pure science takde subject lain dah :)

    yeah good luck for form 4. killer subject phy,bio,chemist,addmath

    :D

    ReplyDelete
  7. mine pure science. takde subject lain2.


    btw, good luck for form 4. science side subject semua killer

    :D

    ReplyDelete
  8. budak2 L kalau malas pegi sekolah L rotan je.. haha

    ReplyDelete
  9. supaya tak kena denda cabut rumput .

    sekian . haha

    XD

    ReplyDelete
  10. pergi sek awal.. sbb nk salin kerja sekolah yg tak siap. haaaa

    ReplyDelete
  11. haha, pengawas datang lambat tu paling kelakar! LOL

    ReplyDelete
  12. hehe. kalu lmbt dtg ni, sy pun dua kali lima. teringat kenangan dulu. haha

    ReplyDelete
  13. Wonderful your blog and very interesting, congratulations. Kisses from Spain.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  14. setakat sis sekolah dulu mmg tak pernah lagi kena denda sebab lambat. maybe sebab mak nik cikgu, so mmg dia kan selalu dtg awal..hehe

    ReplyDelete
  15. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://wisataoutboundmalang.com/

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  16. budak sekolah ni*saje ejek baru lepas spm kan hahaha*

    dulu klau kena tinggal bas sekolah terpaksa naik bas mini then smpai tepat3 7.30 kat skolah nasib xkena tahan hahaha

    ReplyDelete
  17. Dulu ee selalu dtg lambat. This year. so far tak pernah lagi. haha.

    ReplyDelete
  18. Kau buat post ni tuk perli wa en? Hahahaahahaha :p

    ReplyDelete
  19. waa pi sekolah awal semata2 taknak kena denda je ke ? huhu . samalah kita , sekolah saya pun banyak dah berubah . pakaian pun berubah bg lelaki jela

    ReplyDelete
  20. Samalah kita ! Pengawas jugak ni ! Kena jaga pagar pulak tuh ! Padahal yg bertugasnya semua senior. Junior berdiri macam tiang je dekat tepi -__________-

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)