Sunday, February 3, 2013

Kedudukan strategik untuk fokus dalam kelas atau dewan

Assalamualaikum

Dah bulan Februari! dah bulan Februari!
Pang! di pipi *jeritan dihentikan*


So, nampaknya dah bulan Februari *masih pegang pipi*. Maafkan homework aku kalau mereka terlalu banyak beranak hingga melahirkan generasi-generasi berlarutan 7 keturunan. Yang susahnya siaa..

Pang! di pipi lagi.
Itulah balasan orang yang mengarut.



Back to the main topic. Kedudukan atau posisi yang terbaik di dalam kelas atau dewan kampus.





Ustaz aku pernah kata, kalau nak cari tempat duduk, cari tempat yang macam ni, *sambil melukis di whiteboard*



Illuminati nih. Illuminati! *ai, nak kena tampar lagi ke? ;)*

Sabar-sabar. Hold your horses bak kata omputih.  Yang ini tidak ada kena mengena dengan illuminati. Jadi kalau nak cari tempat duduk, carilah berdasarkan triangle terbalik.



Haa, gitu.



Aku tak pasti sama ada scientists dah buat kajian pasal ni ke tak, tapi yang aku tahu nasihat atau tunjuk ajar yang baik dari seorang guru (ustaz aku) tak ada salahnya kalau nak ikut. Lagipun dia ini dah berpengalaman melancong ke pelbagai negara so mungkin, ilmu dia ini luas berbanding aku yang asyik melancong ke belakang rumah takpun kawasan sekolah aku.



And!
Saya cuma bagi salah satu cara nak fokus dalam kelas, tapi kalau diri sendiri tak fokus maafler den tak dapek nak membantunya!



Pangggg! Aduh.



Semoga bermanfaat ^^



17 comments:

  1. dan automatically lah kedudukan ku dikelas kedudukan yg strategik!!!!!!!!!!!



    (bye miss. kita nak balik asrama jap gi. hari ni tak pi sekolah)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Erm, tak tahu pulak secara saintifik dia kenapa tapi macam itulah ustaz cakap ;) hehe

      Delete
  3. sy duduk dekat dpn sekali sblh tingkap.


    sesuai utk dptkn tidur. lol

    :D

    ReplyDelete
  4. dduk mna2 pun boleh hilang fokus klau kita sndri yg xmau fokus..
    contoh org yg komen ni dduk depan skali pn boleh dok buat lalokk..hahahah :D

    ReplyDelete
  5. haa akak pun rasa ada betulnya jugak . sebab kalau duduk bhg tepi ni , tak nampak apa yg ditulis di whiteboard . so boleh hilang fokus jugak . aisyah biasanya duduk kt bhg mana ? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erm bahagian tepi. Tepi tingkap pulak tu. nak duduk depan ramai yang dah chop. Terpaksalerr kita, ahaha XD

      Delete
  6. kiter dalam kelas main duduk ikut suka jer...hehe

    ReplyDelete
  7. bila tengok betul2 gambar tu memang ada logiknya memang strategik ponn :) dulu saya duk blakangg jee mcam takde life lagi2 duuk sbelah tingkap lagilah tempat yg sesuai untuk melayan mimpi yg tak pasti hahaha

    ReplyDelete
  8. huyo. baru tahu. . thx share

    tapi fav spot blkg skali belah kiri. dari sek rendah lagi. bahaha.

    ReplyDelete
  9. emm....alahhhhhhh...akak dh lama abis sekolah...x bleh nk amal... heeee...xper leh pesan kat student akak nnti...hee..

    ReplyDelete
  10. Duduk kat depan lebih bagus. Ilmu tu cepat sampai :)

    ReplyDelete
  11. mungkin ada kelebihan dari sudut pandang...

    dan memang konsep Illuminati tu ada kelebihan yang diorang kaji sendiri...sebab tu diorang amek bentuk segitiga yang kita takut-takutkan...ada kebaikan yang hanya diorang tahu kalau kita tak nak ambil tahu...

    ReplyDelete
  12. Nice info! Dah start practice dah dlm kelas ^^

    ReplyDelete
  13. nice tips buat bdak2 sekolah hehe..

    http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)