Sunday, February 17, 2013

The Longest Giveaway Ever by Ain

Assalamualaikum



Ceritanya begini. *tarik napas* I have a...



LOOO


Ooooooo



Ongggg



Long long long story for you.



Tapi dipendekkan cerita.
*tukar translation Melayu*
Pada zaman dahulu, ada seorang gadis yang tinggal di sebuah negeri yang kecil. Dia telah menerima surat jemputan untuk menyertai Giveaway yang dibuat oleh pihak istana.



Terkejut juga gadis tersebut apabila melihat gambar ini boleh bergerak. 
Bayangkan gambar bergerak di dalam surat. Zaman Harry Potter barangkali.



Gadis itu menyambung baca isi surat tersebut.


Le' Rules to Enter The Giveaway
 Buat 1 entry bertajuk:- "The Longest Giveaway Ever by Ain"
 Wajib tempek banner kuching diatas
 Wajib follow blog ni. dan SUNAT follow twitter 
 Wajib like fanpage ain. 
 Sunat Tag seberapa banyak yang boleh. Ada hadiah khas. *pastikan mereka tahu*
 Tinggalkan link entry bukan link blog di entry ini.

Sekali lagi, gadis tersebut kagum dengan surat ini. Sudahlah berkaler, gerak-gerak pula itu. Standard surat istana, agaknya.




Tarikh mula: sekarang
Tarikh tamat: 250 peserta atau 20 disember. pilih cepat!
Keputusan: 1-5 hari selepas tarikh tamat.
Le' Reward

1x EXCLUSIVE TOP
2x ACSSESORIES
1x CARDIGAN
5x HADIAH MISTERI
SEMUA PESERTA MENDAPAT 5% DISCOUNT DI ANSENEDA SHOP'S
*hadiah akan bertambah sentiasa*

Le' Prize Division

1. top refferal
2. tag terbanyak
3. entry kreatif
4. random.org





Setiausaha Istana, Raja Ulam Sulaiman Ismit Ali.

Please, give some tips on facing UPSR for our dear Princess, Ain. Your essay must not less than 50 words.


"Orang kata soalan UPSR ini kacang tanah masak sambal. Tapi ini ialah Peperiksaan Besar yang belum kita ambil sebelum ini. Jadi, perasaan itu macam takut. (I know it beacause I know :P) Buat latihan banyak-banyak terutamanya matematik atau subjek-subjek yang lemah. (Akak lemah Math dulu.) Banyakkan berdoa. Kalau ada tuisyen sila pergi. Jangan malas. Kurangkan online, ehem.

Dan, paling penting, sila hargai tahun terakhir anda di sekolah rendah. Anda tak akan dapat sambut 'Hari Kanak-Kanak' lagi selepas masuk ke Sekolah Menengah. Pastikan result gempak, so bolehlah masuk asrama yang dihajati. You can do it.! Gunbatte!"


Orang kata,


UPSR is nothing.
PMR is something.
SPM is everything. 
PBS is annoying.

*walaupun nanti dah tak ada PMR*




Gadis itu tersenyum. Dan pergi menuju ke Pejabat Pos untuk menghantar borang penyertaan ke pihak Istana. Sebelum itu, dia juga telah fotostat kad jemputan untuk kawannya yang lain iaitu :



*nama rekaan sendiri. Ampun ampun*



Thanks for reading. Feel free to join this Giveaway okay ;)
P/s : Jom join contest ini juga?




Benar tak benar tak tahulah,
Miss Xyz




33 comments:

  1. Walahwei , Terima kasih tag wei!!! Ku pikirkan hang silap orang..haha.. rupanya hang reka nama pula dihh..penat den cari namanya..hahaha...
    Awat tak letak #cikMulanJamilah.. hahaha..

    Apa-apa pun thanks tag, ada masa wa join.. tapi sekarang busy sikit loooo..haha.. terpanjang plak wa komen.. sorry>_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaha, Cik Mulan Jamilah? Tak terfikir piun. tu pun fikir nama nak terbelit urat saraf ni haa XD

      orait, no problem! wa faham :P

      Delete
  2. Replies
    1. Betul2 tarikh tamat contest lamaa lagi. Feel free to join, okay..

      Delete
  3. PBS is annoying...
    hahaa! xD
    susah kan ujian tu? sian bebudak form 1/2~ huhuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, adik saya asyik sibuk buat itu la ini laa semua sebab markah PBS. Kesian juga tapi bersyukur yang kita ni lahir awal XD

      Delete
  4. waa.. nice entry..
    gud luck :)

    *yeah ! PBS is annoying.. saya merasakannya~

    ReplyDelete
  5. waseh. .superb pnya ayt. .terkezut cik cempaka dewi tu aku rpanya. .nasb baik tak kenchana dewi. .wakakakka. .

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum,
    ni dayng diraja membawa surat untuk menurut titah diraja,
    dulang sirih tuan hamba bawakan.
    Di dalam gunung nun jauhnya,
    Hamba ingin katakan sesuatu....

    TERIMA KASIH KAK.

    ReplyDelete
  7. Terima kasih atas sharenya ya. Good share and good blog. Sangat bermanfaat banget. Ni ada ku kasih info tentang Menghilangkan Bau Mulut Silahkan mampir ke link http://manajemenemosi.blogspot.com/2013/01/Menghilangkan-bau-mulut.html.

    ReplyDelete
  8. kreatif gilak entry GA ni. wahahaha.
    apa apa pun goodluck ye ^^

    ReplyDelete
  9. Awat hang ghajin sangat maen menda ni?

    Pergh.

    ReplyDelete
  10. KITAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ESSPIYEM NEXT YEAR.................! HAHA.

    LOLOLONNNGGGG LOLWHUTT

    nice entry! ;'D

    ReplyDelete
  11. Aku dah baca entri ni. taktawu pulak di tag -.- Kurang Ajoooor. Apehal nama aku sorang jea PUAN?! Dah lah Bedah Ratnasari. Ahahaha, memang rajin sangat lerr aku nak join program ni :3

    Anyway,
    thanks tag! :)


    -Setiasusaha Kelab Arabmu-

    ReplyDelete
  12. amboi dik.kemain loooooonnnnggg lg ye. apepun, gud luck dear.;)

    ReplyDelete
  13. hai...baru first time terjah sini... :)

    *gaya pnceritaan yg menarik...

    ReplyDelete
  14. anda di tag. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/02/misi-bloglist-by-cik-zara.html

    ReplyDelete
  15. jom join segmen yang tidak seberapa ni...http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/02/segments-my-cute-pets-by-affy-and.html

    ReplyDelete
  16. salam,,hi!.^^
    was here...
    singgahla blog sye plak...
    http://miss-whateverlah.blogspot.com/2013/02/the-longest-giveaway-ever-by-ain.html
    btw,,gudluck!.^^

    ReplyDelete
  17. Kucing tu mmg xbleh blah, very long long =D

    ReplyDelete
  18. jom join http://coretanku-anismasrina.blogspot.com/2013/02/1st-giveaway-by-hanis-and-athirah.html

    ReplyDelete
  19. amboi. panjgnya kucing n keta. hehe. anyway selamat mngajurkan contest

    ReplyDelete
  20. bagi saya ni dah boleh menang entri kreatif ni hehe :) gud lak :)

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)