Saturday, May 30, 2015

Mentaliti : Tak apa, Masih Sempat!




Assalamualaikum & aluu..



           Sekarang, budak-budak matriks dah lama masuk. Universiti-universiti lain pun sama, ada yang dah masuk. Aku masih di sini, tinggal beberapa sahaja lagi sebelum 'honeymoon period' aku habis.


Walaupun tinggal beberapa hari lagi nak masuk universiti, aku masih lagi tak pack barang. Haah, satu barang pun! #Tak apa, masih sempat!  Beg aku besor sangat sangat. Sebenarnya, mak ayah aku suruh beli laagi besar, nasib baik anak dia yang segan ini sempat menghalang, kehkehkeh.


Sedarlah saya bahawa, saya pergi itu bukan travelling sekejap-sekejap. 


OH!
Ada beberapa orang lagi yang belum tuntut hadiah.

Perhatian kepada pemilik blog :
  • http://miraesukamakan.blogspot.com/
  • http://adriana-contestga.blogspot.com/
(sila tinggalkan komen nama, alamat, no wsapp di bahagian komen. Saya tak akan appearkan komen anda. Ke tak nak hadiah? AHAHA)

Untuk pemenang buku fixi dan baju, hadiah anda sedang diorder. 
Untuk pemenang floral mask & facial mask yang lain kecuali blog ini, hadiah anda telah dipos pada hari Khamis, 28/5/2015 yang lalu. 


Bloglist akan dibuat malam ini.
Review blog akan dibuat pada bulan Jun. 


#Tak apa, masih sempat!




Sebenarnya, aku nak buat entri ini lebih awal, tapi asyik "tak apa, masih sempat" sedar-sedar dah nak penghujung bulan Mei. Aku memang ada sindrom suka tangguh-tangguh. Kadang-kadang "nanti kejap" menjadi "tak pernah terjadi" dek aku terlupa setelah kumpul segunung semua perkara yang aku perlu buat.


Bilalah, simptom aku yang satu ini akan diganti dengan kerajinan dan ketangkasan?





"Allah, takkan ubah nasib sesuatu kaum,
melainkan,
kaum itu mengubah nasib mereka sendiri."



Hmm, baiklah.
Ganbatte buat diri sendiri!



14 comments:

  1. ooooo. ada juga org lain yg belum packing xD ingat saya je yg belum packing. takpe. masih sempat, kekeke

    ReplyDelete
  2. Jangan tangguh2 miss xyz. Nanti masuk semester belajar, takut blog makin terabai.. HUHU

    ReplyDelete
  3. Takpe, sempat lagi tu. Goodluck kemas barang xp
    Alolo comeynya kucing dlm beg tu. Kan bagus kalau boleh bawak kucing skali kan hahaha

    ReplyDelete
  4. so pilih unimas la ni? hehe goodluck awak! :D

    ReplyDelete
  5. akak pun tengah menunggu hari2 honeymoon dirumah sebelum masuk balik ke kampus terchenta. haha.

    ReplyDelete
  6. Ya baiklah saya tak tukr url blog dah :-)

    ReplyDelete
  7. good luck di u nanti. u gonna love your life there.

    Niat kerana Allah semua akan okay

    ReplyDelete
  8. bab sembahyang pon same.. selagi tak hujung waktu.. takpa.. masih sempat.. saya lah tu!~

    ReplyDelete
  9. hihi.comey sungguh kucing dekat beg tu...
    btw..selamat memasuki alam universiti..all the best

    ReplyDelete
  10. HAHHAHHA rare ok rare gmbr kucing masuk dlm luggage tu hehehhehehe... semoga dipermudahkan urusan ;))

    ReplyDelete
  11. All the best in your university life.
    Chaiyok :)

    ReplyDelete
  12. Haha, sama je act . Malam nak gi matrik tu baru kelam kabut . Adoii . Apa pun bitaufiq wannajah dlm perjuangan menuntut ilmu ^^

    ReplyDelete
  13. sis JM ada suka sikap bertangguh..pastu baru lah kelam kabut..adus..perlu ubah sikap begini..merana!

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)