Wednesday, August 24, 2016

Rezeki atau Fantasi?

Assalamualaikum & salam cerios!


"When you feel like quitting, think about others that didn't get the chance."




        Hari-hari bila keajaiban berlaku, aku selalu tertanya, (kekadang aku nangis) sebab aku rasa Allah bagi nikmat yang banyak tapi masih ada sisi-sisi slack aku sebagai hambaNya. Selalunya kalau benda itu betul-betul aku tak sangka, aku akan nangis. Lagi-lagi kalau benda tu dah lama aku idamkan. 


Minggu ini, minggu last aku ber-honeymoon. Life aku kat katil hampir 24 jam mungkin lepas ini terpaksa dilupakan. Aku dengar cerita lepas ini aku dah susah dapat cuti. Itulah pengorbanan nak dapatkan ilmu ye dak. Untuk post harini, aku akan jadi random je. Ini komen yang menyentuh hati dalam post aku yang sebelum ni.




            Bacalah belog beliau, dan sedialah ternganga tengok result 4.00 yang berbaris. Hewhew, 4.00 flat ini aku tak pernah sentuh lagi setakat ini dan untuk future, aku ini seorang yang realistik, aku tak rasa yang aku akan ada peluang untuk 4.00 flat haha (tolong jangan pessimist macam aku). 




Minggu ini memang benda baik jadi ke apa? 


Aku dapat hadiah dari kawan aku, Saza (klik untuk tengok insta). Masatu kebetulan tolong ambikkan lukisan yang dia lukis untuk kawan aku. Pastu, dia bagi aku ini sekali. Cantik! Lepastu dia ada gak tegur pasal jerawat aku ahaha. Doakan aku flawless balik macam zaman baby okay!




Nak order boleh wsapp Saza (+6017-2126265) dan bincanglah harga dengan dia eh
Boleh pilih design, tak semestinya bentuk geometri. Lukiskan gambar pun boleh.
(SIAP LAMINATE)



Last sekali, sungguhku tak sangka takku duga,

AKU MENANG GIVEAWAYYY!

Aku menang buku yang kiri itu.

Terima kasih buat penganjur. Jujurlah kalau ada 2 orang pemenang lagi tu ikut syarat, aku rasa aku tak dapat buku ini. Rezki, Alhamdulillah.


Apapun guys, 
Bad things will eventually go away. This too shall pass. Saya, penulis blog ni berharap korang dapat minggu yang ceria sempena Merdeka & selepas Olimpik ini! Tahniah pasukan Malaysia#



WHEN LIFE GIVES YOU 
HUNDRED REASONS TO BE SAD, 
SHOW LIFE THAT YOU HAVE 
THOUSAND REASONS TO SMILE.

Acah-acah blog motivasi sikit


16 comments:

  1. tahniaah2... semuanya atas nama impian yang jelas. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2nya adalah impian saya yg jelas.. Skrg ni masih samar-samar di hujung terowong

      Delete
  2. rezeki awk la hadiah2 tu :D
    study elok2. moga terus berusaha, chaiyok2! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Makseh BV, kelak kitak boleh kelakar srwk dgn kmk ahaha (memandangkan beberapa tahun lagi kmk tinggal di srwk, skrg masih broken srwk)

      Delete
  3. tahniah menang GA!

    all the best ye sambung degree nanti! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hukhuk alhamdulillah ^^ mazni pun, all the best for ur studies! Moga teruskan usaha ke degree!

      Delete
  4. termotivasi pulak baca entry ni hehe.Ayuhlah nikmati sisa-sisa terakhir dirumah =="

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uhuhu sedih gila nk tinggalkn rumahhh huwaa

      Delete
  5. Semua tu rezeki namanya, tahniah! Sisa baki cuti yang ada ni nikmatilah sepuasnya. Degree lagi mencabar daripada asasi, doa bebanyakk inshallah boleh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, makasihh yee.. Cuti mmg dh hbis pun tskk

      Delete
  6. Salam jumaat singgah sini semoga berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi

    ReplyDelete
  7. saya doakan miss sentiasa rasa motivasi.. ahaks..
    paras motivasi saya berada di kadar sifar sekarang.
    but as you said, give life thousand reasons to smile!
    ^_^

    ReplyDelete
  8. semoga terus sentiasa bermotivasi.. huhu

    ReplyDelete
  9. Thank you for the motivation! :D Okay pasni nak study jap before tidur haha. Eh memang kena study pun lagi 2 hari ada test lah.

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)