Tuesday, August 15, 2017

Typewriter

Assalamualaikum & salam ceriaa!


View KLCC yang aku tangkap masa aku melawat pameran Archidex 


              Sekarang ini aku masih cuti sem, dah berbaki beberapa minggu je lagi. Ramai terkejut kenapa aku masih kat sini (semenanjung), well, aku pun tertanya kenapa aku masih belum lagi di Sarawak? Tak apalah, enjoy dulu sementara ni, cett. Padahal sepatutnya aku kena revise balik year 1.


Bila cuti, macam biasa, aku mesti tak kerja. Dan, aku tak buat apa-apa kat rumah melainkan terlebih ganti tidur-tidur yang kurang masa kat universiti. Teringat pesan murabiyyah ; sebenarnya sibuk itu pun satu nikmat. Kita tak sempat buat benda-benda lagha macam masa kita ada banyak masa. Kekadang ada jugak rasa nak belajar masak, tapi sebabkan aku tak ada teman so macam malas. Lagipun aku kena keluar lagi kalau nak beli bahan-bahan uhuhu. Itulah, kalau malas itu ada saja alasannya. 


Sekarang ni, aura nak menulis itu membuak-buak lagi-lagi bila tengok Chicago Typewriter. Aku rasa aku tak layak lagi kalau nak menulis cerpen / novel hebat bila tengok drama ni. Skill aku banyak lagi nak kena asah. Pengalaman pun kurang. Nak expect apa sebab aku pun jarang keluar rumah, memang sahlah kalau tulis novel pun orang akan bosan baca. 


So.. ada beberapa benda aku nak update : 



Ini skincare routine aku sekarang ni. Start dari 1 August. 

Cleanser > Toner > Essence > Serum > Moisturizer >
[Day time] Sunblock > Micellar water

Masih jauh lagi perjalanan kulit aku untuk jadi okay. Tapi dah banyak perubahan Alhamdulillah daripada dulu aku ada jerawat batu kat pipi yang susah nak basmi. Sekarang ada parut. Parut ni macam tugu peringatanlah yang kulit aku pernah bermasalah. 


Braces? 
Aku dah buka.. Nak update post khas untuk itu tapi masih tak terbuat sebab nak tunggu mold gigi. Haritu dentist janji nak bagi aku masa next appoinment. So, harap-harap dapat muncul lah post baru itu, InsyaAllah..


Aku ingat nak tukar headerlah. Rasa sayang pulak kat rabbit ni, tapi kita perlukan nafas baru ye dak?!



Thanks baca post ni




2 comments:

  1. alaaaa.. pergi archidex tak ajakkkk.. akak dah 4 tahun takpergi.. tapi rinduuuu.. ahahhahaha


    betul tu kata2 murabiyyah miss xyz.. sibuk itu satu nikmat.. rindu nak jadi sibuk waktu belajar dulu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkah, tu pun sbb teman family yg pergi.. klu ikutkn mmg xde kena mengena pun nk gi pameran ahaha

      Akk x sambung degree ke?

      Delete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)