Wednesday, December 19, 2012

Kes PMR 2012

Ini bukan slip aku. *tetiba*





Assalamualaikum


Setelah berbulan-bulan berusaha. Setelah berbulan-bulan berhempas pulas. Setelah berbulan-bulan berdoa dan bersemangat tinggi. Setelah eh jap berapa banyak setelah daaaa? Kepada semua yang telah mengambil Pi.Em.Ar tahun ini yang mendapat keputusan cemerlang gemilang terbilang.


Tahniah! Allah telah memberi ganjaran baik kepada sesiapa yang berusaha.



Tapi kalau ada yang berusaha sungguh-sungguh separuh mati tapi tak dapat keputusan macam apa yang kita nak...



Ketahuilah Allah pasti ada sesuatu yang lebih baik Dia telah rencanakan.



Amboi, ayat majalah habis itu. Tadi pergi sekolah nak ambil results tapi datang lewat sikit. Suka hati aku datang lewat. Datang-datang jer semua dalam dewan dah tahu results. Aku ini macam, "apakah kesudahan aku akhirnya?" ceh porah ayat.


Cikgu cakap yang dapat 9A semua datang lambat. CT dia tak datang pulak. Kalau kau baca ni CT, aku rasa kau dah tahu results kau. Tahniah kau 9A! Tapi tahun ini bilangan yang dapat Straight A's menurun berbanding tahun lepas. Agak sedih di situ. Apa yang boleh dibuat? Kita usahakan sahaja, Allah yang menentukan.



Jadi kepada Mun, AmalZaf98, Nadiah Karim (siapa yang tertinggal itu maafkan daku ye) dan adik-adik (ceh bajet akak pulak) yang bakal ambil PMR tahun terakhir tahun depan, berusahalah sungguh-sungguh. Doa. Tawakkal.








Jangan berhenti sebelum mencuba. Fahimtum? 



P/s : Keputusan aku? Alhamdullilah ;)



Nota tambahan :


Terima kasih kepada semua cikgu-cikgu yang banyak mengajar saya. Kepada ibu bapa dan kawan-kawan yang bagi sokongan berpadu-padu. Para bloggers yang bagi kata semangat dan doa. Hanya Allah sahajalah yang mampu balas segalanya.


23 comments:

  1. lahh im your batch lah dah dapat pmr pun haha :)

    anyway thanks and congrats btw!!1

    ReplyDelete
  2. alaahhh hang nihh~ sesebut nama den... >\\<
    segan aihh!!!
    thanks yaa! n___n
    kau form 3 ghupeenyaaa~ hehee...

    ReplyDelete
  3. tahniah.hebatnya.. teruskan usaha ye. nnt spm dpt straigt a's jugak tau. :)

    ReplyDelete
  4. congrats ya dear. SPM nanti buat yang terbaik!

    ReplyDelete
  5. Tahniah! Teruskan usaha untuk mendapat keputusan yang cemerlang dalam SPM pulak ye! Semoga berjaya! :D

    ReplyDelete
  6. wah, dia pun pmr jugak rupanya. wah, arab A lah nie. tahniah!

    ReplyDelete
  7. Tapi kalau ada yang berusaha sungguh-sungguh separuh mati tapi tak dapat keputusan macam apa yang kita nak...



    Ketahuilah Allah pasti ada sesuatu yang lebih baik Dia telah rencanakan.



    sob sobssss

    ReplyDelete
  8. sampai hati tak sebut namo den, tawula den tak straight As huhu :( anyway, tahniahhh!! aku tunggu jugak kau naik pentas, dalam hati aku camni jea "aisyah ni, kang aku amekkan kang" XD

    ReplyDelete
  9. Waaaaaa thanks sebut nama. Terharu ni :D

    Congrats kak!!!! Akak nya result mesti gempak an. Tahniah!!! ;D

    Tahun depan pmr?..... Ye ke? Tak tahu pun lol :p

    ReplyDelete
  10. sentiasa bersyukur tak kira suka atau duka :)

    ReplyDelete
  11. apa yg kita dpt adalah dr apa yg kita usahakan... sekiranya dh berusaha sebaik mungkin, dan terima kptsn yg mengecewakan..just smile, jalan masih jauh... apapun, jika success 9A... tahniah ye :)

    jemput singgah blog naz ye. : Oh My HR MANAGER...

    ReplyDelete
  12. tahniah...walau apapun yg trjadi, brsyukur lah, mungkin itu yg terbaik buat kita ^^

    ReplyDelete
  13. salam mis xyz
    Pertb kalinya singgah kat sini.salam kenal dari tirana aduka.

    ReplyDelete
  14. uhuks uhukss I see macam ada nama aku je kat sini xD
    Haha ~ thx aisyah :D
    tahniah atas kejayaan kau :3 kau ~seterait es~ gak kan :P
    malu-malu kucing pulak XP

    ReplyDelete
  15. thank you :)
    terharu nie :'>
    hehe , congrates ^^

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)