Friday, May 3, 2013

The end of April. Kebangkitan MAY!

Assalamualaikum w.b.t,
Gotta admit that my tittle smells like politics really?


Sekarang ini kita telah mendarat pada bulan Mei! Alhamdullilah. Kalau diberi kesempatan gua nak juga berlepas untuk bulan Julai which is bulan Ramadan, muslim fasting month where all foods and drinks are prohibited. Dan masa itu, semua berebut buat ibadah.

Yeah, I missed that.


Cheesy line. Cheesy lines everywhere.



Bulan yang lepas aku tak dapat update entry banyak despite of my schoolworks, laziness and lack of ideas. Argh, kenapa aku bermula rojak-rojak ni. Inilah akibat membaca novel english sampai terikut-ikut. 


Okay, bercerita pasal kawad kaki pulak. Ye, aku masuk kawad kaki. Ini ialah fakta cekik cicak. *apa aku ngarut ni* Unbelievable yet true. Alah, peringkat sekolah jepun. I mean JER PUN. So, tak nak bebel banyak sebab lepas ni nak fikir nasib untuk Peperiksaan Pertengahan Tahun 2013 which will be soon enough so wish me all the best. It will be better to pray for me too.

That's so kind of you, thank you.





"Forever Kadet Bomba. Dapat nombor 2, kalah sebab name tag saja." - description. 



Alhamdullilah aku gembira walaupun tak dapat johan. Merasa juga aku kawad tahun ini. Betul lah orang kata, "tak kenal maka tak cinta". Let me continue those words, "dah kenal tak payah nak cinta sangatlah".  


Tick. tock. tick. tock.
Masa berjalan dengan pantas.
"Masa ibarat pedang, jika kamu tidak memotongnya, nescaya ia memotong kamu."



Scary, isn't it?



Come on, study now. 




My other kawad stories :


24 comments:

  1. wah..kawad walau dapat second kira okay la..top3 juga.. ^^

    good luck ya utk exam.buat betul2

    ReplyDelete
    Replies
    1. TT^TT Alhamdullilah tapi sayang sebab tahun lepas Johan. Careless tak perasan semua tak pakai name tag. Hihi, people learn from mistake, right?

      Delete
  2. congratulations and ..........



    good luck for exam ;(( HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. EXAM? Ahaha yeshh tetibe sebak pula mengenangkan exam. Terima kasih ye wak, XD

      Delete
  3. tahniah menang tempat ke-2.. memang mantap la kawadnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mantapkah? Terima kasih terima kasih. Tapi still kalau tengok balik ada certain tu kena perbaiki lagi. But, thank you anyway ^^

      Delete
  4. tahniahhh dapat num 2.keep it up dear ;)

    ReplyDelete
  5. tahniah ^-^ takpa,kalah menang adat pertandingan. :D
    saya pun masuk kawad jugak. every year masuk. cuma tahun ni rasa lebih happy kawan dengan budak juniors. moments terindah. :')

    ReplyDelete
  6. akak dulu pun suka masuk kawad . tapi kena tahan sikit lah , bab2 sunburn tu . kehkeh . btw , tahniah & gudluck for the next exam ! :D

    ReplyDelete
  7. dulu, kita pun pernah kawad kaki, tapi after that, terus tak active. rindunyeee zaman school Y.Y

    ReplyDelete
  8. kawad kaki..best apa..hehe bila tgk balik video kawad masa wataniah dulu rasa mcm perghh..betul ke aku ni..haha

    ReplyDelete
  9. woi budak, hahaha, lama tak datang sini :)

    rajin kau berkawad eh

    ReplyDelete
  10. "Masa ibarat pedang, jika kamu tidak memotongnya, nescaya ia memotong kamu."



    Scary, isn't it?


    Benar! Scary!

    ReplyDelete
  11. Ee last masuk kawad kaki time form 2 untuk PKBM. Hahah, pastu sampai sekarang pencen dahhhhh :p

    ReplyDelete
  12. Perghh, berkawadlah dia!! Orang paling tak suka berkawad!! Last berkawad, masa form 2.. Sebaik dapat Johan.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  13. laa sebab tag nama je ? takpa lah takda rezeki . no 2 pun ok juga kan :) kawad bestttt

    ReplyDelete
  14. sy dpt no 3 jehh kawad kaki utk peringkat daerah..
    btw, gudluck for midyear ^^

    ReplyDelete
  15. Haha~ Teringat dulu masuk kawad kaki KRS peringkat daerah ke ape tah tak ingat. Best! Tapi lepas tu sunburn. =.="

    ReplyDelete
  16. and may just flew away, its june time :D

    ReplyDelete
  17. amboi lame x update ni. hehe julai dah nak mai ni :D

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)