Friday, October 28, 2011

Kita akan dapat hasil selepas kita BERUSAHA.

Assalamualaikum,
ada kaitan dengan entri berjela ni.

Peribahasa pernah mengata-ngata ;
"Kalau tak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunyai pun"
Kalau tak berusaha, manakan dapat hasilnya.


Alhamdullilah. Alhamdullilah. Alhamdullilah. <3 (apa jadah aku bubuh love ni?)

Secara officialnya Pertandingan Kawad Peringkat Negeri sudah tamat & dah dapat keputusannya. Keputusan dah umum hari Selasa. Tetapi, aku sengaja lambat nak umumkan sikit. Keputusannya agak memuaskan, kitaorang dapat nombor TIGA. Tiga je? Okaylah, sekurang-kurangnya hasil kitaorang selama ini takdelah sia-sia.

Terima kasih kepada ibu bapa, rakan-rakan seperjuangan yang bekerjasama dengan aku, dan guru-guru terutamanya yang sanggup berkorban masa, tenaga, wang dan air liur EMAS cikgu yang tak ternilai tu haa serta semua pihak yang terlibat secara langsung atau tak secara langsung {cehh, macam dah menang Olimpik plak.

Kawad memang ada banyak risiko. Risiko hitam, risiko pengsan, risiko sakit dan risiko penat. Tetapi risiko itu apalah sangat.

Tujuan post ini bukan nak MENUNJUK-NUNJUK tetapi nak bagi semangat kepada anda-anda supaya berusaha. Dan bagi semangat supaya korang berminat nak join mana-mana aktiviti kawad ;]


p/s : Hari Senin ni ada penyampaian hadiah. Nak tengok piala kita tak? Uish, mana boleh~

20 comments:

  1. rajinnya kawad. haha. mst hitam :P

    yelah kalau nak something kena lah usaha. Allah pun tak akan makbulkan doa seseorang tanpa berusaha.

    ReplyDelete
  2. @Eyfa
    perli nmpk... haih.. haha XD
    btul2.. kne berusaha then doa serta tawakal ;)

    ReplyDelete
  3. bestnya menang nombor 3 ( konon mcm bru tau ) :P

    ReplyDelete
  4. hehe,blog awk dah makin cutee lah.suke tgk <3

    ReplyDelete
  5. @Sab
    kau mmg :P

    @Hawa
    thnks ;)

    @Miss A
    perli ke puji? anyway, thnks :3

    ReplyDelete
  6. eh,aq rasa kita tak sempat la ambil hadiah. bukn ke program tahbibul lughah amende tu start jam 7.30 pagi??

    ReplyDelete
  7. Kawad untuk plkn nanti lagi 'masak' lah kau dik! muehehe

    ReplyDelete
  8. @amirahyusoff
    well, aku x tau.. tgk jela cane nnt eh :}

    @salwaismail
    haha XD thnks..
    PLKN? perghh, tau pun..

    ReplyDelete
  9. @amirah
    aku x surelaa.. InsyaAllah sblm pkul 7.30. Kang aku dtg lps waktu ni, mmg buat nayalah..

    ReplyDelete
  10. risiko kawad yang membuahkan hasil. well done.. aku rindu nak hitamkan kulit .kah3..

    ReplyDelete
  11. @umie
    hang tanning bwh mentari pun boleh.. ahaha

    ReplyDelete
  12. salam konal...

    time sekolah dulu papa mifz x minat kawad2 nih...huhu

    ReplyDelete
  13. @Papa mifz
    apo nak dikato klu dh x minat kawad.. haha

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)