Tuesday, March 24, 2015

Apps TARBAWI THORBAIK?

Assalamualaikum & aluu!






Bosan? Tak tahu nak buat apa?
Download apps Tarbawi kat google apps store, jawablah quiz-quiz menarik.


Serius, bila aku download apps ini, betapa aku menyedari banyak sirah-sirah Nabi dan pengetahuan Islam yang aku dah lupa. Rasa malu dengan diri sendiri sebab belajar agama kat sekolah pun masih lagi termangu-mangu nak jawab. Apa-apapun, hidup ini adalah satu perjalanan pembelajaran sehinggalah kita mati.

Never stop learning!


Lagi bagus kalau syorkan budak-budak kecik main ini.
Nanti dia tanya, "kakak" "abang" "apa jawapan ini?"
Hmm, pepandailah jawab nanti, ahaha.





Ini contoh kuiz


Bila dah berjaya dapatkan jawapan, akan keluar kata-kata hikmah.



Overall, aku kasi 


5/5
★★
Bagi 5 bintang sebab aku tercabar.
Mungkin sebab kecetekan ilmu aku kut.






Apa lagi?
Jom download! 



9 comments:

  1. wahh! thank you thank you! memang nak download pas ni :)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih share. Tak pernah pula tahu pasal app ni sebelum ni.

    ReplyDelete
  3. Rajinnya Aisyah..macam best je.Insyaallah Huda download nanti.

    ReplyDelete
  4. wahhh, nak download la lepas nie. menarik sangat. :D

    ReplyDelete
  5. nice info. boleh la download,sbb kt phne tu mmg x byk apps pon. hehe. boleh isi masa lapang dan belajar ilmu

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)