Sunday, December 25, 2011

Saya dah balik dari Morib

Assalamualaikum,
Semalam aku selamat sampai ke rumah dari Morib. Oh, pasal apa aku ke Morib? Rasanya kat entri ini dah cerita..

Bertolak (ke Morib) : 6 petang lebih
Sampai ke rumah     : 1 petang lebih
(maklumat atas ini penting, pasal aku nanti kena buat karangan -.-")


Okay, hari ini aku nak sumbat je gambar-gambar yang ada kat kamera adik aku time dekat Hotel Gold Coast Morib. Oh ya, nama hotel bagi penuh-penuh supaya memudahkan anda semua mengoogle bukan memudahkan aku untuk riak iya.. hakhak




stok makanan yang tak habis semuanya. Yelah, perut semua kecik & comel aje.



luar tandas ada tingkap. Ya, tingkap itu pulak dalam bilik hotel.
Menunjukkan hotel semakin kreatif dan pelik?



ada Jakuzi. (ejaan sebenar tidakku ketahui, muehehehe)


Pemandangan taman rimba air kanak-kanak & orang yang perasan kanak-kanak.
Belakang itu pulak, pantai Morib. Time itu air belum pasang, itu ada pasir je.


Adik  aku kata kat situ banyak ketam. Asal adik aku tau apa yang aku tak tau ni? Aisehh.. hakhak


Beruntung sebab bilik hotel menghadap kolam & laut. Kau ado? kehkeh, gurau.


Ini dia, makanan utama kalau aku stay kat hotel. Nak? Nak buat sendiri iya.


Apa yang kurangnya ?
Bilik hotel dia tak ada peti ais. Dan cuma ada dua bantal.
(sesiapa nak pergi itu, bawaklah sebiji peti ais & beberapa bantal yang anda perlukan)

Hotel dia memang best sebab boleh mandi kolam.
Bayaran masuk mandi kolam :- Dewasa : RM25 camtulah , Kanak-kanak : RM15

Kalau macam aku ini, mak aku beli tiket kanak-kanak. Badan saya kecik & comel. Muka pun macam budak kecik. Walaupun bunyinya macam satu penghinaan, tapi okey apa. Harga lebih murah yaw.

So, kalau nak tiket murah,  pandai-pandailah kecik kan badan & berlakon jadi kanak-kanak. Mudah je kan?


oh, kalau korang nak makan kat Morib ini.. Ada satu tempat. Jeng jeng jeng~

Medan selera Pantai Morib

Ada sate, ikan bakar, tauhu bakar (sedap), sotong bakar (pun sedap) & macam-macam lagilah.



p/s : Alhamdullilah. Balik-balik tengok followers dah 700 lebih. Terima kasih wahai followersku sekalian. Tanpa anda, siapalah diriku ini. Cehh, bermadah pulak dia.

Oleh sebab aku konfius mana satu yang bertuah nombor 700, aku bubuh dua-dua link boleh? >.<



Sorrylah semua, tak ada hadiah yang aku bawa dari Morib. Untuk sesiapa yang tolong jaga blog ni, nanti aku poskan seposen. ahaha XD

37 comments:

  1. Wohoho. yelah, den duduk hotel pun makan maggi aje.

    ReplyDelete
  2. Sofi jikan:mcm mna cuti pjg,bezz??

    Aaron aziz:cuti sudah hbis bro..

    Ekeekekek...btw,nice sharing..ehh rase nk dok hotel lah plak..oke la nk kemas brg ni nk pindah duduk kt hotel lak..ekeekekek...

    ReplyDelete
  3. Alahai ,kesiannya ang :P
    Betik je,jakuzi ade, peti ais takde.
    Memang terbaik XD

    mai laa singgah entry terbaru aku
    http://ctmurai.blogspot.com/2011/12/program-faham-quran-siri-ii.html

    ReplyDelete
  4. bestnyaaaaaaaaa. saya selalu jugak pergi morib sebab rumah saya kat banting tapi tak pernah pergi hotel tu :>

    ReplyDelete
  5. @munirah
    hakhak, standardla tu kan.. kehkeh

    @azzah
    hurm, bolehlah... hihi ;D

    @Ezad amir
    ni mesti pminat KL Gangster nih.. haha XD

    @amirahyusoff
    tula psl.. aku dok garu2 kpale jer..

    @nur asirah
    ohh tryla prgi.. klu nk mndi kolam tu cuma kne byar tiket.. x duk kat hotel tu pun xper.. (rasanya lah)

    ReplyDelete
  6. kat pantai morib tu kalau air surut memang banyak ketam yang merangka keluar dengan segala macam siput kelur... memang best ^^

    ReplyDelete
  7. AHAHHAHA,

    best gilak tuu. Tapi ramai org tak ? Err, weeewwiiitt dah 700.

    ReplyDelete
  8. bile nk pegi lg?cik teddy nk ikot..haha ngade ckit..keh3

    ReplyDelete
  9. Bhahaha, igtkn kt Australia :D

    Ohhh best la kan pg cuti :)

    ReplyDelete
  10. bestnyaaaaa . tapi mahal gilak kowtt nak mandi kolam tu . untungla kau badan kecik --'

    jom komen + bace blog akuhhh :p

    ReplyDelete
  11. bestnya tu,,


    #lain kali ajak sy sekali tau..eheeee

    ReplyDelete
  12. Hmmmmmm....
    Hmmmmmmmmmmm......
    Hmmmmmmmmmmmmmm....
    Pulang ke blog sdri dgn hampa sbb cik xyz x update2 lg...
    Update la cpt..!!!xsbar ni nk tgu next entri kamu...cpt cpt cpt!!!
    Keh3...

    ReplyDelete
  13. @hanamiko
    wuish, mnyesal sye x dpt prgi pntainya.. sbb time tu tgh hujan.. hukhuk

    @semutsengal
    rmailah.. trutamanya kat kolam.. kne bratur klu nk trun glongsor.. ahaha

    @cik teddy
    ala, cik teddy la plak bwk sye.. hakhak

    @cik orkid
    tula, kne jles byk2... kuikui

    @nurnajwa
    aiyoo, Malaysia pun blum hbis rntau lgi.. hakhak ;)

    @sab
    weikk, tu la psl :P orait aku bce & komen ;p

    @woofer storm
    hakhak, prgila ajak fmily prgi.. muahaha

    @cik aish
    dah.. hehe ;D

    @ezad
    LOL, x tau nk update apa daaa.. kihkih

    ReplyDelete
  14. bestnya hotel disana. i likeee itt. :)

    ReplyDelete
  15. wah!bestnya dapt duk makan ngadap pantai...msti angin kuat kan....? ^_^

    p/s : bila nak bawak cek pi?haha

    ReplyDelete
  16. @ckin
    bdak sklh cam sye ni, mne ade duit. kihkih..

    angin kuat? hakhak, slalu tutup tingkapnya, muehehe

    ReplyDelete
  17. lama gila kot tak p moribbbb,rindu!

    ReplyDelete
  18. aaaaaaaaaaaaa! bestnye kalu lari dari rumah ni. tenang sorg diri =P

    ReplyDelete
  19. @onie
    p laa.. lpaskn rindu kat Morib.. hakhak

    @azie
    jgn2 nnt org risau :P kihkih

    ReplyDelete
  20. woww.. best nya dari morib, hehe ;D mak saya nk pergi cherating, tp hotel full booked :(

    ReplyDelete
  21. macam menarik je dok hotel tu..fiza skang kat banting je..selalu gak g morib ni..ehehe

    ReplyDelete
  22. wah morib ^^ anyway enjoy your holiday keyh =D

    ReplyDelete
  23. @ratu lissa
    hakhak, xde rezeki nk wat cane kan? hehe

    @azhafizah
    mesti best sbb bole slalu prgi pntai Morib.. hekhek

    @chuu
    doa-doa spye stu hri dpt, hekhek

    @cekbolat
    okay ;D hekhek

    ReplyDelete
  24. Memang best makan maggi kalau tidur hotel :D Lain benar rasanya kalau nak dibandingkan makan kat rumah :P

    ReplyDelete
  25. best sngat bali dari holiday sampai malas nak update..mencik3..
    hehe

    selamat petang^^

    ReplyDelete
  26. sedap roti tuh . *senget . HAHA
    untunglah dapat g morib kann . sobsob -.- kehkeh

    ReplyDelete
  27. wah...ada jakuzi 2 sudah hebat....klau ada sebijik kat rumah aku, pagi smpai malam aku dlm bilik air 2..hehe..

    ReplyDelete
  28. wah,swimming pool tu besar..mesti puas hati mandi manda..*_*

    ReplyDelete
  29. Wah...lama sudah Kiz tak g morib...bestnya..

    P/S : Kalau rajin-rajin sudi-sudi lah join segmen "Bloglist Xchange" and "Review Ur Blog" dari Kiz kayh

    ReplyDelete
  30. @akmal khalidah
    kihkih, tula psl.. ada nilai sentimentak di situ.. :p

    @woofer storm
    otak tepu sgt nk buat entri, muahaha!

    @nitnot
    nk skit roti? nah nah.. hakhak XD

    @an ordinary person
    mak aku pun ckp cmtu.. tp bil air & elektrik mhal. ada mampu?

    @bui junaidi
    mmg puas smpai perut jdi lpar.. har, acane tu.. kihkih

    @cik anum
    best best, rugi cik anum x prgi.. hekhek

    @KizZ
    prgila nnt ek.. hihi
    join segmen eh? InsyaAllah ^^

    ReplyDelete
  31. ramai cakap Morib ni bestt.. murah plak tu... nanti nk g laa..hehe

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)