Saturday, December 17, 2011

You tag I, I tag you (anda semua di-tag!)

Assalamualaikum

Tagging-game. Game ni sebenarnya dah agak lama, tapi tak apa. Kita hidupkan balik. 

Le' Rules
1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post.
4. Create 11 new questions for the people you tagged to answer.
5. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
6. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
7. No tag back!
8. No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU'LL ARE READING THIS YOU LEGITIMATELY (a.k.a TRUST, REALLY, WILL BE HONESTLY) HAVE TAG 11 PEOPLE'

(rules dia lagi strict dari rules sekolah aku, rasa nak bakar aje. haha, sukati aku jer XD)


Le' 11 unnessary things about me
1. Part-time sarcasm
2. Suka mengarut
3. Pengumpul keychain agak berjaya
4. Benci mencarut
5. Selamba
6. Sedikit pemalu
7. Mata rabun (pemakai spek yang berjaya)
8. Suka berkawan
9. Sangat suka tengok benda comel
10. Mengarut
11. Alah, cerialah. Apa lagi?



Soalan daripada classmate aku yang ohsem :-


1. Filem bergenre apakah yang anda sukai?
Genre lawak



2. Anda suka lagu yang jiwang atau lagu yang membakar semangat atau lagi yang berkonsepkan ketuhanan?
Ikut mood



3. Jika diberi peluang untuk mengikuti kem yang diadakan di hutan,adakah anda akan mengikutinya?
Ya, kalau mak dengan ayah aku kasi.



4. Kalau anda diberi peluang untuk berjumpa dengan PM Malaysia (Prime Minister), apa yang akan anda lakukan?
Aku akan senyum tak perlu kata apa-apa =)





5. Kalau ada orang memperlekehkan kemampuan anda,Apakah yang akan anda lakukan untuk menguatkan semangat anda balik?
Aku tak ambil kisah. Dont let words take us down.



6. Siapakah Contoh/Role Model dalam hidup anda?
Siapa lagi kalau bukan Nabi Muhammad S.A.W. Tapi sayangnya jarang sekali aku laksanakan sunnah baginda. InsyaAllah, aku cuba.



7. Apakah salah satu watak dari  filem/drama/anime/manga/komik yang anda minati.
Uzumaki Naruto.



8. Sebagai seorang anak,apa yang akan anda hadiahkan kepada ibu anda pada Hari Ibu.
Aku hadiahkan ucapan. Walaupun aku sedar benda itu tak mampu nak ganti jasa mak aku. Yelah, nak beli lembugini aku pulak tak mampu.





9. Kalau ada orang sedang mengejek anda ,apakah yang akan anda lakukan?
kadang-kadang ejek balik takpun sabar.







10. Apa benda yang anda tidak boleh tinggalkan di rumah kalau anda keluar?
Badan.







(kaitou kid vs. sinichi)
11. Drama/Anime apa yang paling awak suka?
Detective Conan (buat masa sekarang).



Okay, berpeluh ketiak aku jawab soalan-soalan atas ini. *aku gurau*



Sekarang nak tanya soalan kat awak, awak, awak pulak.

Le' questions for you

1. Andaikan awak seorang penjenayah yang nak larikan diri, negara mana yang akan anda lari?
2. Jika awak seorang saintis, apakah alat yang akan awak reka?
3. Nyatakan impian awak yang awak yakin tak boleh capai.
4. Buat 3 wish.
5. Makanan yang paling sedap yang awak boleh masak.
6. 3 sikap yang awak benci dalam diri sendiri.
7. Pilih satu. Henpon, laptop atau kamera?
8. Jenama kasut kegemaran anda.
9.  Browsers internet yang anda guna. (Google Chrome ke, Firefox ke, Internet Explorer ke.)
10. Anda terjumpa 10 sen, apa yang akan anda lakukan?
11. Pendapat anda tentang blog ini?


Random tag (from shoutbox) :

@ Nadya
@ Meeyra
@ Hanis Nizam
@ Cik Ainin
@ El Yana
Ak Maju
@ hanisyasmin
@ Nurul Assilah
@ Miss Felix Farah
@ Hnie
@ Miera
@ Aku tag semua yang tengah baca sekarang. 


Sebenarnya sesiapa yang teringin & berminat nak join pun takpe. Aku tak kisah ;)



Cara-caranya :
1. Letakkan rules di entri.
2. Tulis 11 benda tentang diri korang.
3. Jawab soalan daripada aku.
4. Buat 11 soalan yang lain.
5. Tag 11 orang. (tak boleh tag balik)

Ek eleh senang jer kan? Bagus lah untuk sesiapa yang boring itu kan..


20 comments:

  1. alamak ! terbaca sudah -___-
    haha, insyaAllah saya join :P

    ReplyDelete
  2. aku lupa kut nak letak soalan,
    "apakah pendapat anda ttg blog ini"
    but nevermind,

    btw, baik lah classmate awak yg tag tu ;D

    ReplyDelete
  3. @Ash Kyouhei
    hakhak, silakan-silakan.. jom join rmai-rmai ;D

    ReplyDelete
  4. i sue you!ehhe..

    nda bah...actually i was tagged this game so many time.but i always don't have enough time to finish it,so it just left in my draft.hehe..

    ReplyDelete
  5. @amirahyusoff
    hakhak, xpe.. dh lupa nk wat lgu mne?

    entahlah en, spela classmate tu kan?

    @Azeanthy
    kahkah, ikut akaklah.. klu x de mse, x buat pun x apa maa ;)

    ReplyDelete
  6. huii panjang nya.
    terbeliak biji mata nak baca.
    keh keh keh melampau kan. haha !

    eh kenapa suka naruto ?
    tak suke dia.
    sebab tak paham cerita dia.
    hahaha :P

    ReplyDelete
  7. @J.Syazwana
    hakhak, bkn slalu buat org terbeliak kan? hehe ^^

    x fham crite Naruto? Bole jer sye crita A smpai Z kat sni XD

    ReplyDelete
  8. msti jrg g kem sbb kne tggu permission mk ayahh..ciannn.xpe utk kebaikan jugakkkk ;)

    ReplyDelete
  9. @sarah
    haha, agkla.. tp sbnrnya kbykn mak & ayh sye ksi.. hehe ^^

    @n.u.r.u.l :)
    boleh boleh.. silakan ;D

    ReplyDelete
  10. Fact #1 - Aku benci tag game ni. Hihi >.< Penat den buat entry semua ni aaaaaaahhhhh

    ReplyDelete
  11. sy suka naruto.heheee

    #wa nak buat insyallah bila ada masa..hehee

    ReplyDelete
  12. Sampai kt random tag tu,
    aq tutup mata,x bace pn..
    Ekeekekeke...
    Sape la yg kena tag tu...
    Aishhhh kesian...
    Wakaakkaakakakaka...

    ReplyDelete
  13. @ILA
    tulaa kan.. hakhak, biasela prempuan mmg byk suka bnde comei comei kut.. hihi ;)

    @Munirah
    alolo, klu x nk pun xpe.. xdenya akk pkse.. haha XP

    @woofer storm
    sye pun mnyak ske jgk.. haha, silakn silakn ;)

    @Ezad Amir
    tula kan, eh hang pun kne tag.. klu brminat watla eh.. sye x pkse.. ;)

    ReplyDelete
  14. @akmal khalidah
    boleh boleh, silakan silakan ;)

    ReplyDelete
  15. la..lame x maen..dulu kena buat bnyk..penat..huhu tp mmg best!


    cik dtg ni nk jemput join segmen mudah dr cik..jemput la join ye kat http://cikteddycorner.blogspot.com/2011/12/brainstorming-corner-1.html jom support cik ^_^

    ReplyDelete
  16. alamak! banyaknya soalan... tak mampu menjawab sekali gus..

    ReplyDelete
  17. @original teddy
    orait! InsyaAllah sye support segmen akk ;D

    @Hanamiko Sakura
    hakhak well, klu boring x buat apa2 bole ler buat yee.. hihi

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)