Friday, December 30, 2011

Nak sekolah dah ke? Tak boleh extend cuti ke?

Assalamualaikum, salam diberi. Jawab ler..

nampak seram jer nombor ni. Tak nak gi sekolah lah. ngade~

Bila ingat balik, tahun depan dah masuk 2012. Haiyaa, tahun depan bunyi macam lama gila. Padahal tak sedar yang tahun depan itu cuma lusa. Lusa dah 1 Januari yer kengkawan. Dah ada azam baru?


Rasa macam baru semalam aku baru darjah satu kena rotan dengan cikgu.
Cikgu itu salah faham ingatkan aku yang pakai kerusi cikgu. Nasib baik tak sakit sangat. Walaupun time darjah satu itu aku kena rotan, tapi aku tak nangis. True story. Cuma mata berair pastu air mata itu hilang balik.

Budak terlebih ceria kut?




"Cuti panjang dah habis bro."

Selasa minggu depan, sekolah akan buka balik.
Macam biasa mesti aku jumpa budak-budak baru yang masuk sekolah dengan budak-budak yang memang dah wujud kat sekolah itu. Yang pasti, mesti ada budak yang pindah. Ini dinamakan eko-sistem sekolah ya kawan-kawan. hakhak, banyaklah aku punya eko-sistem.



Baju dah ganti baru, kasut dah ganti baru, kain dah ganti baru, tudung dah ganti baru (siap extend lagi tudung aku - labuh) cumanya semangat nak pergi sekolah masih tak ganti-ganti lagi. Kat kedai ada tak jual semangat pergi sekolah???




Ouh ya, aku nak ucapkan ribuan terima kasih kat mak ayah aku sebab tolong belikan aku itu ini. Haih, macam ni lah kehidupan pelajar sekolah. Sentiasa diselubungi rasa bersalah dan bersyukur sebab mak ayah belikan banyak benda untuk aku bersekolah.



So, sesiapa yang masih bersekolah di luar sana.. Belajar betul-betul. Tak guna kalau macam-macam mak ayah dah beli tapi korang tak belajar.
Asal aku rasa cam perli diri sendiri jer, hakhak. Tapi dapat tak point di situ? hikhik..


Cintailah buku kita <3





Good bye dashboardhello white board
Goodbye facebook, hello textbooks
Goodbye twitter, hello teachers
Goodbye summer, hello school. :(

Selamat kembali ke sekolah ;)


p/s : Berapa hari dah aku tak buka blog. Bila aku blogwalking sana sini, aku terjumpa entri ni. Terima kasih buat tuan blog.. Terharu den. Rupa-rupanya sebab aku berjaya jawab teka-teki kat sini. Alhamdullilah ;)

Nota kecik :
Tahun depan aku PMR. Masa online guling sana guling sini terpaksa di minimize kan. Kasi simpati sikit :P









Camnilah gayanya orang dah lama tak update entry. Idea memancut-mancut keluar. Itu yang jadi entri cecah lantai itu. Ada ke orang baca? XD Nasiblah.. 

33 comments:

  1. jangan laa good bye sume tue..

    sbb klo belaja jee... nnt otak jem...

    balance kan belaja ng main facebook ok..

    hehehehe

    SELAMAT TAHUN BARU DEQ !

    ReplyDelete
  2. budak sekolah rupanya.


    dahdahdah, pergi kapur kasut.


    LALALALALALALALAL

    ReplyDelete
  3. rindu pula nak sekolahh*tetiba mengada la kan*

    ReplyDelete
  4. aku baca isi penting jerk XD
    btw,kau pakai tuudng labuh ka?Sayaangg kau pasni jadi geng erh ^_^

    ReplyDelete
  5. @bismi Aishah
    haha, ok ok.. dgar org yg lgi brpenglmn kan.. hee~ ^^

    Slmt Thun Bru jgk ;)

    @semutsengal
    kasut wrne itam. x yah kapur pun xpe.. kahkah

    @ailya
    lar ye ker? jom tkar bdan nk? kihkih

    ReplyDelete
  6. jangan malas pi sekolah nanti mak piat tinga tu kang..

    ReplyDelete
  7. kau kene rotan sebab cikgu kau ingat kau amik kerusi die mase darjah satu ?! gile KEJAM --'

    btw , aku tak ready ahh sebab homework tak buat lagi niee :\ tapi kalau expand cuti , lagilahh aku tak buat homework langsung ! xD

    nanti jumpe ehh , 4 januari lahh bukak sekolah . bukan 3 januari :)

    ReplyDelete
  8. @amirah yusoff
    alahai, pnat2 aku tulih entry pnjg2 x mau bce ek? x pe2, bukak sklh aku ksi cubit, hihi..

    yeaa, kita geng ! ^^


    @aida omar
    wuuu, tkutnya~ ampun ampun.. hihi

    @sab
    oh yea, lme x jumpa kau. homework aku tinggal yg easy giler tu je.. weik weik :p

    ckgu tu x kjamla. dia buat aku igt dia sntiasa, eceh..

    @laici kang ais
    orait bos! ^^

    ReplyDelete
  9. Back to school :D Tulah, kadang2 pun rasa serba salah bila mintak itu mintak ini dekat mak ayah. Tapi setiap kali exam, result tak ah bagus sangat :P Btw, good luck untuk hari yang mendatang ;)

    ReplyDelete
  10. kenapa akk rase mcm tetap akan jumpa awak di blog pd tahun depan??
    hehehehe...

    anyway study hard n smart..
    :)))

    ReplyDelete
  11. best nya kalau boleh expand cuti, hehe..

    visit my blog ; http://www.bulan-enam.blogspot.com :D done follow here..

    ReplyDelete
  12. noooooooooooooooooooo. nak pergi bakar sekolah. bye.

    ReplyDelete
  13. PMR ok lagi..,SPM tue penting huhuhu..,Penat2

    ReplyDelete
  14. samelah kite, ^__________________________________^

    ReplyDelete
  15. msih muda lagi pula anak gadis ni..hehheee

    #belajar lelok^^tak mo nakal2

    ReplyDelete
  16. @nurul nadiah
    tula, x nak.. haha XD

    smart kah? thnks >.<

    @cik teddy
    kihkih, untung lerrr.. :P

    @akmal
    yup, btw.. Thnks ;D

    @teenager
    kehkeh, cmne akk tau ni.. sye mungkin akn bukak blog, tp sye cube kurngkn.. haha :P

    @encik taufan
    yup.. orait ;)

    @munirah
    hakhak, dhsyatnyaa~ esok nk tgk surt khbr, ada x budak yg nk bkar sklh tu.. haha :P

    @muhd Naqib
    btul gak tu.. nsib baik sye bru pmr.. kihkih

    @Fiza
    hehe, gudluck tau ^^

    @woofer
    baik bos! ^^

    ReplyDelete
  17. huhu.. best nya kalau dpt expand kan cuti .. best nya kena review blog ;D

    ReplyDelete
  18. Fuhhhhh, awk PMR akak SPM :D


    Sama-sama la kte berjuang yekkk. Hihi.

    ps: I got your point :)

    ReplyDelete
  19. selamat kembali ke sekolah dik...muda lagi rupanya..hehe

    ReplyDelete
  20. xsmangatkn? haha.. sbb frust dgn kputusan tahun lpas. HELLo pmr ;(

    ReplyDelete
  21. congrate! blog anda telah di tag dlm blog Eli untuk join contest ini... http://enigmalycanthrope.blogspot.com/2012/01/peraduan-blog-tercantik.html

    ReplyDelete
  22. "cuti panjang da abis dik"

    #dalam belajar tu jgn lupa update..rindu pula rasanya^^hahaa

    ReplyDelete
  23. thnks smua tuk komen.. hee~ arigatou!

    ReplyDelete
  24. cuti memang dah cuti..

    #tapi syngnya budak ni dah lama tak update^^ jaga diri lelok^^

    ReplyDelete
  25. MUDA LAGI RUPANYA TP SERONOKLAH BACA ENTRY AWAK NI...

    BELAJAR RAJIN2 TAWWW

    ReplyDelete
  26. @woofer storm
    baik bosh~

    @hamzah ian
    ai ai kapten ^^

    @bui
    kehkeh, maseh ;)

    ReplyDelete
  27. selamat tahun baru dan selamat kembali ke sekolah :)

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)