Monday, May 30, 2011

Penulis yang disayang tuhan?

Assalamualaikum & hello semuanya..

Dah makan? Kalau belum pergi makan, kang perut BERLUBANG... hahahaha.. terpulanglah nak percaya ke tak... hehehehe.. gurau je.. 

Semalam miss tak post ape-ape.. Biasela merajuk.. Cehh, takdela.. miss sibuk sangat baca novel yang TERSANGATLAH BEST TU..

Best+Lawak+Ilmu+Sedih = KABABOMM!! (bergabung meletup tu!) Jom, kite review jap.. Cuci Taik Mata pagi-pagi ni..

Ini haa.. buku yang miss baca tu..

Tekan gambar di atas untuk beli secara online (promote laa plak.. :P)

Tajuk : Penulis yang disayang tuhan
Penulis : Bahruddin Bekri 


Sinopsis Belakang Buku

Ada seorang penulis yang putus asa, seorang pelajar 10 tahun yang taat kepada bapa, seorang gadis yang berada di hujung usia, tiga pendatang tanpa izin yang hidupnya disalut kecewa dan lima bekas penulis yang penuh rahsia.

Siapa penulis yang disayang Tuhan? Namun kisah ini lebih daripada sekadar itu....

(bunyi cam misteri je kan.. Nak tau? Beli sendiri M.A.L.A.S nak citer)

Okay, sejak bila miss start suka baca novel Bahruddin Bekri? Semuanya kerana pengaruh rakan sebaya,  iaitu Rai.. Dia minat sangat buku-buku hasil karya Baharuddin Bekri ni.. Miss pun try la pinjam.. Best lah gak.. Hampir semua buku dia pasal komedi kehidupan... Setakat ni.. miss dah baca :-

  1. Penulis Yang Disayang Tuhan
  2. Lelaki Berkasut Merah (bukan pink ok..)
  3. Kita Hanya Diseberang Jalan *FAVOURITE
  4. Diari Mat Despatch
P/s : Tu je.. Cepat beli buku ni takut habis... kang menyesal tak tentu pasal -.-".. Sorry panjang sikit entry.. nak ganti hari semalam.. Sengal :p

Lots of Story,

:: Miss Xyz ::





2 comments:


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)