Wednesday, August 10, 2011

Review blog dapat Ka-Ching!

Assalamualaikum,
Ramai orang duk berwordless, tapi rasanya hari aku tak nak berwordless, nak berwordmore boleh? Semestinya boleh, dah blog aku kan :P

Okay, tujuan aku masuk contest ni, bukan semata-mata nak dapat $$$. Tapi kalau dah dapat tu, rezeki Allah kasi lah kan muehehe ;D

Tujuan utama aku masuk contest ni, sebab aku nak balas jasa baik kak Salwa sebab dia promosikan blog aku selama 5 hari berturut-turut, siap buh kat setiap entri lagi. Tak ke superb tu? Lagi satu aku join sebab nak menceriakan lagi contest yang kak Salwa buat tu.

eh, ter-review diri sendiri pulak -.-" Fine! Fine! aku mulakan ye.

Aku start jumpa blog kak Salwa ni, secara blogwalking yang berjela-jela. First impression, aku dah tertarik sampai mouse-mouse aku sekali tertarik tekan butang follow.




Macam menarik je kan? Sedap mata memandang, sweet je :3
Tidak salah kalau perempuan blognya pink, eleh ada jugak lelaki yang minat pink. Muka legend hati cute?


Bukan sebab blog je yang sweet, tapi entri kak Salwa semua berkualiti & konsisten.  Tak percaya, sila baca. Antara entri yang paling aku suka kat blog kak Salwa ni ialah tentang Tips : Tingkatkan Traffic. Sebenarnya banyak lagi, tapi yang ni lah yang aku hingat.  #termakan.seangkatan.askar.semut

Picit gambar atas kasi besar punyaaa ;)
Font pun senang nak baca. Entri pun kemas & susunan entri sangat menarik!



Tengok header dia? So sweet & simple! Rasanya ni akak buat sendirikan? Ohh jelesnya, sebab header kat blog aku ni, aku tempah je. Aku tak pakar sangat photoshop ni.. huhu ;'(



Blog akak pun tak semak dengan widget-widget yang tak penting. 
About & iklan Nuffy. Iklan kat blog kak Salwa tak berselerak. Strategik je ;D




Blog archive. Simple & kemas. Yang penting ada scrolling apa benda entah.



*Klik je

Magik kan? Kemas & tak menyemak sangat tak macam blog ni.
Kalau korang nak buat camni juga, cubit sini ;)




Blog kak Salwa ni pun laju. Tengok ni, laju kan? takdelah orang duk sumpah-seranah kat internet.

URL:http://salwaismail.blogspot.com/
Load Time:0.3014 seconds
Page Size:81.73 kb



Ketika disekodeng atau dipandang secara jarak jauh, kak Salwa pernah tulis kat entri dia :-

"Saya mula berblog akhir bulan april 2010. Seriously, memang masa tu blog ni tak hidup langsung. semua cerita pasal pergi sekolah, balik sekolah je. Biasala, budak sekolah kan. Kalau tak silap, masa tu saya guna domain Lmeanloser.blogspot.com. Masa tu Nuffnang pun tak tau benda apa. Kenal Nuffnang dari blog Fatin Liyana. Baru je guna domain Salwaismail.blogspot.com sejak 6 bulan lepas. Bila dah kenal Nuffnang, barulah mula berblog dengan giatnya sebab nak duit dia. --"


Semua entry lebih kepada personal life saya. Sobs. Okay, semua entry memang tak mendatangkan faedah dekat orang lain langsung. Dah dua kali anjurkan contest. Blog ni naik hasil blogwalking, mula dari bawah. Malangnya sekarang dah tak boleh bw sebab kena banned. arghh!


Bila dah berani sikit dengan dunia maya ni, saya buat lebih dari satu blog. Empat. Yelah. Tamak kan? tapi semua terbengkalai macam cacing mati kering je. Tetap setia dengan salwaismail.blogspot.com sampai hujung bulan lepas. Akhirnya dia dah di-dua-kan. belogsalwa.blogspot.com dah jadi madu dia. --"

Aku pulakk.. (sibuk je nak buat jugak)
  • Aku pun asyik cerita pasal life sekolah je. Mesti korang boring kan? 
  • Aku dah buang mr. Nuffy sebab aku rasa aku ni still junior dalam berblogging ni. So, faham-faham je laa ;)
  • Aku pernah buat banyak blog sampai ada lima! Hamekk kau. Tapi sekarang ni tumpu kat blog cikai ni je. Cikai-cikai pun aku sayang hehe ^^


SILA ke blog kak Salwa & join contest ni! >Melayang sini<
Cepat join sebelum 27/8/2011!


p/s : Aku dapat jadi calon pengawas. Calon pengawas ke calon pengganas? argghh, apa-apa jelah ^^


17 comments:

  1. thanks la. #terharu ni, terharu!
    best review setakat ni! :D

    ReplyDelete
  2. @salwaismail i bet ada lgi lebih hebak drpd review ni dear ^^

    ReplyDelete
  3. @teha bru calon je ni, x psti jdi ke x.. muehehe ;D

    ReplyDelete
  4. calon pengawas? hehe :D tahniah ;D jadi penggawas tau bkn pengganas, hehe XD

    ReplyDelete
  5. datang jenguk2 :)
    wah best review la..hebat2
    heheh gud luck ye..
    han pn join jugak :)

    http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/08/contest-review-blog-dapat-rm.html

    ReplyDelete
  6. eh, dpad calon pengawas jgak?

    sma lha...
    tp x dipilih jg pengwaas yg sbnrnya...

    ngee!

    ReplyDelete
  7. @Me'aH calon je baru, blum jdi pengawas sbenar2 nyaa ;)

    ReplyDelete
  8. sepatutnya akak nk bg kau menang dua2. review dan referrer. tapi cam kesian kt peserta lain.

    ReplyDelete
  9. @fya pelangi haha XD alhamdullilah, thnks..

    @salwaismail haha XD xpelaa, sye dh menang pun kire bersyukur dh.. muehehe ^^ THNKS AKK!

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)