Friday, August 5, 2011

Layu ke aku?

Aku tak tau aku ni layu ke tak, tapi apa yang aku tahu, aku ni ayu. kedebushh! adehh :P


amboi, mentang-mentang puasa, jangan asyik nak tidur sepanjang hari. Makruh tau. 


Assalamualaikum,
Breath in, Breath out.. fuhhh.. Alhamdullilah..

Tadi rasa nafas tersekat-sekat, hati berlubang-lubang bagai dipuncture beribu-ribu penebuk lubang. Alhamdullilah, sekarang ni dah lega, lubang semua telah tutup dengan jayanya bila dah check it out perkara sebenar. Tak sangka aku ni perah keluar santan.


Dari hari Isnin hingga hari ni (Jumaat), aku tak habis-habis buat pengumpulan homework BESAR-BESARAN. Then, bila dah longgok-longgok macam gunung Kinabalu, mulalah malas nak buat. heh, aku ni laahh..

Aku pernah dengar "MALAS itu lebih manis daripada MADU". Macam ada betul jugak kalau di-cabelkan (dikaitkan) dengan aku en.


Cikgu aku pun pernah cakap, yang Melayu ni layu. Nama pun meLAYU. Bunyi belakang pun layu. So, aku kena tepis semua tu! Korang bantulah aku sekali! Meh, kita angkat maruah MELAYU! tak mau layu, layu dah.. ada rupa menteri berkempen tak? heh, aku ni cakap je lebih, buatnya tidak. aiyoyo..

Malam ni, InsyaAllah aku dengan family buka puasa kat surau untuk 3 hari berturut-turut. Hari Jumaat, Sabtu & Ahad. *Woww! Macam aku cakap kat entri ni, buka puasa ramai-ramai memang besh! So, tak yahlah aku terangkan over-over lagi eh..

Kalau korang teringin jugak nak pergi buka puasa kat surau, mailah Putrajaya. Kalau jumpa aku, tolong buat-buat tak kenal.. haha XD kejam jugak aku ni..


FINE! aku nak siapkan homework dalam masa 3 hari ni, Jumaat, Sabtu, Ahad. Mampukah orang seperti aku buat? nantikan di episod akan datang. (bunyik cam seram naik bulu roma, padahal tak pun)


Mula-mula bersemangat waja tak hingat.


Sampai je soalan pro-pro..
"Err, apa eh jawapannya?" macam tunggu jawapan jatuh dari langit ketujuh.


Bila malas nak tanya, mulalah sesat (malu bertanya sesat jalan tau)



Akhirnya, terbuat homework taik mata . Pastu nanti, buku homework jadi peta dunia.. wahh!

Source : Mr. Google carisebijiksebijik


p/s : Masalahnya, sekarang ni mood aku BW bukan HMWK. Camne ni? haha XD

Notes : Friendship tu memang ada bayak likunya. Kita kena banyak bersabar. Lagi-lagi bulan puasa ni kan..

26 comments:

  1. apa malas sangat ni...haha...kumpul hw banyak2 baru la best :D

    ReplyDelete
  2. haha..memandangkn h/work dh mcm gunung kinabalu kenalah rajin kan diri jgk..
    Tak yah nak jd Layu sgt..hahaha :)
    btw, syok berbuka2 ramai.. :)

    ReplyDelete
  3. @Aisyah Aina ntahlah, kak... hekhek, akk pun suka mengumpul hmwk gak ke? sepp* ^^

    ReplyDelete
  4. @echaRierie thnks kak, nasihat akk ni, sye akn trus cerna msuk dlm otak. kang cerna msuk prut kang, batal plak XP

    mmg beshh! setujuk ^^

    ReplyDelete
  5. Adakah begitu. Lain kali kerja yang ada tu settled dulu. Dah settled semua baru terpuah hati tahap gaban kalau nk BW. by the way, it refer on that person. Everybody got their own rights. :)

    ReplyDelete
  6. teruk betul la malas-malas ni.tak mau malas-malas tau ! komen me back n follow me back oke ? http://birdsangry96.blogspot.com/

    :)

    ReplyDelete
  7. HAHA . mne ko dpat ayat tuhh ? MALAS lebih MANIS . Kekekeke :3 folio sejarah , dushh . tak siap agy =='

    ReplyDelete
  8. waahha.ciannn ade hw.tp xpe kate nak pandai kan ;)

    ReplyDelete
  9. hehe nasib la zamn aish study dulu aish tk kenal blog lg..klu tak, hancus

    ReplyDelete
  10. bulan ramadan ni ada mega sale...hehe..rebut2 la buat pahala

    ReplyDelete
  11. Sebenarnya hari-hari tak de mood nak buat homwork :)

    ReplyDelete
  12. @sab haha XD ada org ckplaa.. tp ayt tu mmg bukan dtg dri kepala otak aku.. heh ;D

    @Luqeem aikk? Blogwalking dlu bru homework? ke homework dulu bru blogwalking? apa2 je lahh ;)

    @Sarah Mohd Saleh haha, yup2 baik cikgu!

    @Cik Aish, hehe ^^ kene pndai bhgikn masa laa kak kan..
    Jom rebut pahala Mega Sale.. haha XD

    @Miss A comel? -.-" tp sye xde kucing, ada rabbit je.. kesian en? haha XD

    @Munirah Shamsudin haha Xd ada btulnye jgk, tp apa2 pun mmg kita kena buat, tnggjwb kita kan..

    ReplyDelete
  13. @- abdul hadi abdul muti - err, err, ok.. ok.. baik ckg *mnglhkn ckg disiplin sye.. haha XD jokess

    ReplyDelete
  14. haha, memang best bukak pose ramai-ramai.

    p/s : gudluck buat homework :P

    ReplyDelete
  15. malas tu lebih manis dari madu eh..huhu..ada2 je taw..

    skali skala malas tak pe..hehe..nnti da habes malas dtg la rajin tu.. ^^

    ReplyDelete
  16. @teciq bkn sye ada2 kan laa dear, tp sye prnh dgr dkt ceramah. hehe^^

    yup2..

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)