Saturday, November 5, 2011

Esok Raya ke? Habislah kau lembu..

Assalamualaikum bapak bapak ibu ibu semuanya,


Nakal betul budak ini. Anak sapolah ni?


Memandangkan esok hari raya korban, lembu lembu, kerbau kerbau, kambing kambing semua buat-buat demam, buat-buat gila, buat-buat mati semualah. Dahsyatlah kau, pandai berlakon. Kenapa tak menang anugerah skrin semalam?

Okay, aku gurau jelah.

Sepatutnya aku bersyukur sebab esok kalau dimurahkan rezeki, dapatlah aku makan daging kau itu. Kau tak perlu risau sebab kau memang akan masuk syurga. InsyaAllah.

Eceh, aku cakap macam ada lembu yang nak baca, hakhak.

Kepada semua readers, blogwalkers, followers aku nak ucapkan..

Selamat Hari Raya Aidiladha!
Maaf Zahir & Batin, ikhlas dari hati <3
Sesiapa yang belum kasi aku duit raya time hari raya puasa haritu bolehlah kasi aku kali ini time hari raya haji pulak. Yang bermurah hati nak kasi dua kali, lagi BAGUS! ceh, aku tak tau malu.


p/s : Raya ini aku tak balik kampung. Sesiapa yang balik kampung itu, hati-hati di jalan raya. Kang, diri yang terkorban bukannya haiwan. Okay, mintalah jauh dari perkara-perkara macam ini. Nauzubillahiminzalik.


Related :
Okay, jom tambah ilmu pengetahuan! Klik link di bawah.
+ Asal-usul Hari Raya Aidiladha

+ Kelebihan melakukan ibadah korban

+ Semua syarat-syarat tentang korban

11 comments:

  1. @salwaismail
    slmt hri rye jgk! [^.^]

    @sergeant
    ohh ye ke? Alhamdullilah slmt smpai rmh.. ;)

    @Nurul
    haha, maseh.. x nk ksi duit rye ker? :P

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya aidiladha :)
    kau buat tak open house?Kalau ya jgnlah lupa menjemputku XD

    ReplyDelete
  3. @sarah
    akk tlg msk kn bolee? hihi. okay, slmt hri rye haji gak ;)

    @amirah
    hurm, bkn open house jamuan takbir rye je.. dtgla klu brani.. hakhak

    ReplyDelete
  4. Ehhhhhhhhhhhh? Adik ke ni? Haha, bpe umo? XD

    Samat hari raya yo :)

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)