Tuesday, November 1, 2011

Dunia memerlukan orang yang kreatif (+video)

Assalamualaikum,

Teknologi. Sebut je teknologi mesti teringat henpon, kereta, komputer, tv, eh macam-macam lagilah. Kang aku cerita semua sampai mati pun tak habis.

Tetapi, teknologi ni lah kadang-kadang buat orang malas. MALAS. Kalau shopping tu, nak naik escalator je. Tangga itu macam dah tak berguna.  Tapi cuba korang tengok usaha orang kreatif :-

kreatif kan? Tak yah beli piano dah kat rumah. Buat kat tangga pun boleh. 

hehe, korang nak tengok lagi tak video apa yang orang kreatif buat? tengok kat bawah ini yea? 

Sebelum nak tengok tv kat kete kena pakai seat belt dulu. Boleh kurangkan kemalangan.


Yang ini galakkan orang untuk recycle botol. 


aku kureng fahamlah pasal video ini. 


galakkan orang buang sampah kat tong sampah. Jangan isi batu sudah. 


I believe FUN can CHANGE human behaviour. 
It's called the fun theory. 

Nota minta pelempang jarak jauh
Sorrylah kepada sesiapa yang berukben slow cam siput ba** takpun intenet tenat tahap kritikal, tak dapat nak tengok video-video ini. Jadi, bertukarlah ke UniFi sekarang. Bukan sahaja internet anda CEPAT malah anda akan dapat kepuasan beronline.. Sejak bila aku jadi promoter UniFi ni?

20 comments:

  1. Memang super kreatif dorang nie kan .
    Amboii . Promote unifi nampak . Hahaha ;P

    ReplyDelete
  2. jujur akak kata, akak noob i.t . hoho :D

    ReplyDelete
  3. @Yasmin
    tula psl.. x psl2 jdi promoter UniFi x brbyar,, LOL

    @Munirah
    bguih... senang nk nengok vid..

    @addin
    kita serupaaa~

    ReplyDelete
  4. langsung xleh tengok..
    aku pakai server unimap...
    slow macam siput..

    ReplyDelete
  5. @zul Fattah & @salwaismail

    I wish i could help u.. haha, tula kata tkar kpd Unifi LOL

    ReplyDelete
  6. aku pun malas.

    Malaslah nak baca entry ni,



    LALALALLALALA,


    #gurau !

    ReplyDelete
  7. @semut sangat sengal
    x nk bce sudah..x kesah pun :P

    @nurnajwa
    alololo, klu mslh tu kene refer kat uniFi sndirik.. sbb sye x krja kat UniFI

    ReplyDelete
  8. kalau aku dapat jumpa tangga macam tu kat kl. memang aku belajar main piano kat situ je. ahhahaa

    ReplyDelete
  9. @eyfa
    jum, aku join sekaki.. klu kau reti main, ajar aku skali.. balik rmh, skit kaki.. spe susah? :P

    ReplyDelete
  10. thanksss bg idea.boleh buat tjuk presentation bel nih.heee

    ReplyDelete
  11. @Sarah
    hah? btul ke? pepun, no biggie.. sye just share je bnde ni.. hek hek

    ReplyDelete
  12. bila ada duit dan kemajuan pasti kreativiti terpancul keluar...:)

    ReplyDelete
  13. amboi dik , kemain gi godek youtube ye . btw , video tu interesting , dari tadi duk tercongok depan lappy ni haa .

    aisyah guna unifi ke ? best tak best takk ??

    ReplyDelete
  14. @sabella
    unifi best! tu yg promote tu.. hakhak

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)