Tuesday, November 15, 2011

Pernah dengar perkataan "bersyukur" tak?





Assalamualaikum,

Hari ini aku terdetik nak share something dengan korang. Pernah tak kita dengar keluhan seakan-akan tak bersyukur? Atau kita sendiri yang mengeluh? So, renung-renungkanlah iya..


If you think you are unhappy… 



If you think your salary is low… 



If you think you don’t have many friends…



 When you feel like giving up …



If you think you suffer in life,
do you suffer as much as he does? 



If you complain about your transport system …



 
If your society is unfair …



Enjoy life, how it is, and as it comes
There are always those who are worse
off than we are.
 There are many things
in your life that will catch your eye, But
only a few will catch your heart…pursue those…
 

This post needs to circulate forever…












Credit @GellyRoll


Dan (ingatlah) ketika Tuhan kamu memberitahu: “Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras”.
[Surah Ibrahim 14:7]

nota selit menyelit :
Hari Khamis ni, InsyaAllah dapat duit. Rasanya semua budak sekolah dapat duit. Kut laa.. Siapa yang rasa-rasa konferm tak dapat itu, jangan jeles.. kehkehkeh.

22 comments:

  1. huhuu~ sedih pulak bace p0st nih~ :`( kita kene bersyukur kpd Allah~

    ReplyDelete
  2. bersyukurlah :)

    kita dah dapat duit tadi..RM100 tu..tapi sikit sangat la..eh2 lupa..kena bersyukur..haha

    ReplyDelete
  3. bersyukurlah :)

    kita dah dapat duit tadi..RM100 tu..tapi sikit sangat la..eh2 lupa..kena bersyukur..haha

    ReplyDelete
  4. @zaf98
    sedih arah kpd kbaikn xpe ;) yup, btul tu!

    @aisyah aina
    Rm100 tu byklaa.. bleh beli beribu ribu karipap dgn RM100 tau, jgn main main.. ahaha!

    ReplyDelete
  5. heh. tak sabar jugak nk dpat duit tu! like ; weeeeeeeeehhhhhhhhhhheeee~
    and one more thing, this is berrrryyyyy intewesting yu know.
    tehehehe.

    ReplyDelete
  6. @munirah
    tula psl.. snggup x ponteng tu nk dpt 100 hinggit! hakhak

    thnks! tehee jgk~

    @keroro
    yup ;)

    ReplyDelete
  7. kita xkan tau betapa bertuahnya kita slagi kita xpandang org yg lebih susah dr kita..

    ReplyDelete
  8. @EyA
    tulaa.. lgi lgi kite yg dh terbse dgn rezeki limpah ruah ni..

    ReplyDelete
  9. bersyukurlah walau ape skalipun yg kte trima..sbb Dia tau ape yg terbaik utk kite..:)

    ReplyDelete
  10. @merahitujambu
    betul, smua yg kita ada nikmat yg Allah beri jdi kite kne bersykur kn..

    @semut sengal
    ngafwan ya sodiki.. oh ya, aku bkn ustzh okey? ahak

    ReplyDelete
  11. yepp . bersyukurlahh ~ :) pandai kau buat blockquote kau jadi cantik camtu enn . lawaaa :D #jangankembang

    ReplyDelete
  12. @sab
    ehem. bru prsn ker blocquote aku tuh? >.< ahaha

    ReplyDelete
  13. betul, kita perlu sentiasa bersyukur :) Alhamdulillah .

    ReplyDelete
  14. @addin
    btul tu,. klu x, npe maher zain buat lgu Alhamdullilah kan? hakhak

    ReplyDelete
  15. banyak apanya..sehari dah habis kot...duit tu bukan guna untuk beli buku tapi shopping..haha XD

    ReplyDelete
  16. sedihhh kan..

    ramai lagi yang susah dari kita...

    sayu ja tgk semua pic2 neh...

    ReplyDelete
  17. @Aisyah
    shopholic rupenyee.. oi, duit tu tuk beli buku lahh.. aiyoo

    @ ILA
    tulaa psl ;)

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)