Friday, November 11, 2011

Gembira itu سعيد ;)

Assalamualaikum, amacam sihat?


Hari ini hari penghujung segala hari dan kebetulan tarikh agak semart 11/11/11. Ada orang kata tak baik taksub. Erm, saya tak taksub pun, cakap aje. Jangan marah haa ;)

Hari ini perkara yang best berlaku. Alhamdullilah ya Allah. ALHAMDULLILAH.
Nak tau?

Pagi-padi jumpa si mawas,
Tahun depan, aku jadi pengawas.

Blender buah dibuat jus,
Markah pikse aku agak bagus.

Panjat pokok petik mangga,
Oii, aku bukan nak bangga.

Padang jarak padang terkukur,
Gembira-gembira jugak, tapi jangan lupa bersyukur.

Mangkuk besar mangkuk ayun,
Hebat tak hebat aku berpantun?

Raja Ali raja Muruku,
Haa, siapa berani balaslah pantun aku.

Gambar atas ni semua credit : Photobucket.

@Ctmurai, tahniah! & terima kasih sebab banyak ajar aku ;D

Tak lupa semua yang mendoakan aku, mengajar aku, bagi tips kat aku, tunjuk aku apa yang patut, bagi motivasi kat aku.. THANKS A LOT! Tuhan saja dapat membalas jasamu. ヾ(@⌒ー⌒@)ノ

22 comments:

  1. jalan jalan makan kacang gajus ,
    bukan agak bagus tapi terlebih bagus !

    #untunglaa straight A's . doakan markah english aku A tau ! thank youu :)

    ReplyDelete
  2. ehhh bile masanya aku ajar kau?
    kau ajar aku adalah :D
    btw, congrats Aisyah!
    straight A's bhai ;D

    ReplyDelete
  3. sungguh kelat buah zaitun
    nak jugak berbalas pantun

    gigi rongak tinggal dua
    tahniah tumpang gembira

    kertas bertimbun atas meja
    kerja rumah jangan dilupa

    bangun pagi cuci muka
    jangan lupa mak bapa

    ps: Komen terpanjang setakat ni

    ReplyDelete
  4. @sab
    hakhak, InsyaAllah dengan izin Allah eng kau boleh 'A' tu pun klu cikgu lain rstu.. hekhek

    @amirahyusoff
    ehh, ada jgkla kau ajar aku.. x igt eh? kau pun congratulations jgk.. kita beza bpe mrkah je pun ;)

    @Iffah
    hidup mesti bersopan santun,
    hebatnya awak berpantun!

    (terima kasih semua ;)

    ReplyDelete
  5. ak x taksub pon dengan 111111..juz ghairah je..hehe

    ReplyDelete
  6. @budak penjara
    okay, tp cam lebih kurang aje?

    ReplyDelete
  7. wahhhh..pngawas yea dikkk...tkttt..polis sekolahh tuhhhh.kihkih

    ReplyDelete
  8. @sarah
    haha, saman kang bru tau :P thnks ;)

    ReplyDelete
  9. jalan2 p gua niah,
    tahniah...
    haha bleh diterima ker pantun cenggitu

    ReplyDelete
  10. @ninazahar
    boleh, tu pun klu nk BM fail lah.. ahaha

    ReplyDelete
  11. @Addin
    eleh, yelah tu x reti berpantun.. bakat jgn dipendam kak ;)

    ReplyDelete
  12. jussss tembikai tu....

    rasa cm nak minum ja..heheh

    ReplyDelete
  13. kau dapat berapa yang riak sangat nih? haha

    ReplyDelete
  14. @ila honeybunny
    nk minum? buat sendiri ye akk.. haha

    @umie
    biarlaa rahsiaaa.. hehek

    @nurnajwa
    ehh, biasee.. eceh! skit jer ni.. ntah btul ke tidak.. kuang3

    ReplyDelete
  15. anak cina makan udang,

    aku datang !!


    AHAHAHAHAHAH

    ReplyDelete
  16. hebat giler hebat giler..

    baca pun naik giler, kahkahkah


    btw, salam kenal ya dear :)

    ReplyDelete
  17. pemantun hebat kah anda! hihihi. have a nice and blessed day!! :))

    ReplyDelete
  18. haha pagi2 minum sarsi
    perggh cerita sensasi
    haha

    ReplyDelete
  19. @YNA
    hakhak! thnks ;) salam kenal jgk :3

    @rtp
    hebatkah sebegitu? skit jerr... thnks! have a nice day too!

    @nyamuk terbang
    baju retis baju seksi,
    apakah citer sensasi?
    hakhak

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)