Saturday, July 30, 2011

Checklist Ramadhan

Assalamualaikum,
Pejam celik, pejam celik, pejam tak celik-celik {erk?} Kita dah nak hampir puasa dah ni. 


Sebagai seorang muslim yang beriman, kita tertunggu-tunggu kedatangan bulan yang penuh keberkatan & mulia iaitu bulan Ramadhan. {ke korang tak sabar nak raya je :P} 


Ok, tak mau bebel panjang-panjang. Straight to the point ok?


Checklist Ramadhan
Tekan gambar, nak bagi besaarrr! (save or whatever. Nak share pun boleh)
Credit : sini


Aku rasalakan, InsyaAllah hari Senin {natang apa tuh? Isninlah} kita start puasa. Tapi tak sure sangatlah! Senang, senang, kita tunggu pengumuman raya start puasa esok malam je lah ye! Sabar, "Time will tell" <-- entah bila aku belajar ayat super genius bijak nih..



Alamak! aku tak start satu habuk pung folio sejarah! Oh Ya Allah! Leka & lalainya aku nih?! ni tak boleh jadik nih! Aku kena start buat jugak!

3 saat kemudian, *still depan screen komputer

ha'ahlah, esok kan ada..

Amaran : Jangan tiru perbuatan di atas ^^


p/s : insaf semalam tengok jenazah. Rasa kesian pulak kat keluarga dia. Raya tahun ni tanpa mak apa rasanya? Mestilah sedih.. ;'( Anak dia baru darjah 2 & yang bongsu still menyusu.. Kesian kan? huhu ;'(


16 comments:

  1. @Sab hehe, tak kenal sbnrnyee.. tp so sad citer diaa.. huhu ;'(

    ReplyDelete
  2. nak share checklist boleh... hehehe
    selamat menyambut ramadhan ye..

    ReplyDelete
  3. selamat menyambut ramadhan al mubarak dik ^^
    semoga kamu dapat menghadapi dugaan Allah dengan hati yang tenang , dan semoga berjaya dalam pelajaran :)
    aminnn ~

    ReplyDelete
  4. @♥ Cik Cha bole, bole.. silakn.. share byk2 lgi bguss.. ;)

    ReplyDelete
  5. selamat berpuasa XD

    p/s : jangan lupa siapkan kerja :P

    ReplyDelete
  6. Al-Fatihah..

    homework jangan tinggal dek ;)

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)