Thursday, July 14, 2011

Science ni awesome jugaks

Tahukah anda bahawa ?
aku tak pernah bergambar dengan harimau ni, 
sebab hari-hari aku ambik gambar-gambar dari google :P


Assalamualaikum & hi shemuah, *eh, gedik pulak dia ni

Tugasan experiment *yang aku kena watlah, korang tak yah sebuk-sebuk (jokes)

1. Tajuk : Acids & uses
2. Kumpulan : no.3 --> Me, Aida, Sab , Syahmi, Hasiff
3. Ketua kumpulan : Semua bajet jadi ketua kumpulan *bagus gile
4. Buat pembentangan berdasarkan tajuk dalam bentuk 3D di atas cardboard *alamak! gulp*

3D! Bunyi cam susah! okay, sebenarnya kiatorang kena buat benda-benda dia & lekatkan pada cardboard. Contoh:

Buah oren *tak yah yang betul-betul punya, over plakk buat guna kertas & lekatkan pada cardboard. Seems easy, like kopek kacang cap tangan, terus ngaappp but its NOT.

       
Tolong ajar aku camne nak buat buah oreng bergigi emas camni?

Tujuan :
entahlah, maybe cikgu bosan dengan pembentangan guna kertas Mahjong. Bosan kataku. Yelah, cuba bayangkan, baca je semua isi yang tulis kat kertas mahjong dengan suara ala ala Donald Duck *sorry a lot Haiyaa, siapa nak dengar? Cakap sekarang or ELSE?! eleh, cam takut en?

Konklusi : Cikgu sambilan memang kreatif, fikir luar kotak pemikiran aku :p

Kalau sempat aku tangkap gambar, nanti aku show off pembantang hebat aku kat korang eh.. c;
tata guys!

Eh, jap.. hang out lama-lama sikit kat blog ni.. Bukan selalu apa..
...
...

Agak-agak, cikgu kasi tak buat experiment camni? Alaa, boleh laa :P


Cikgu Natasya memang kretip!


14 comments:

  1. eyra tak suka sains . tapi act , sains pun seronok juga :)

    ReplyDelete
  2. experiment tu hebat gila...buat je la walaupun cikgu tak kasi :D

    ReplyDelete
  3. @shahirah adizan yup, sains mmg seronok! cuma kita je yg x tau camne nk seronokkn sains.. erk? hehe

    ReplyDelete
  4. @aisyah aina hahaha, buatla.. buatnye kene berhenti sklh, naye je., kehkehkeh.. buat kt rumah taleh, sbb dia kata dont do this at home :p

    ReplyDelete
  5. hani tertarik dgn gambar harimau tu..nampak sgt garang...

    ReplyDelete
  6. @CikHaniBhulat, ha'ahla.. boleh gak.. thanks to google btw ;)

    ReplyDelete
  7. suka sains tapi dari upsr, pmr sampai lah ke spm, asyik dpt B je. A tak mau dekat salwa. haha :D
    http://salwaismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. @salwaismail heh, okla tu dpt B, sbb sains ni pun kneham konsep gak.. saya ni pun sains B jgk.. haha XD

    ReplyDelete
  9. ekperimen yg hebat..
    tryla buat..haha ~

    ReplyDelete
  10. @echaRichie, haa? try buat? xde bhn kut., kecualila klu ada yg sudi kasi bhn2nye, tp spe ye? hurmm *thinking

    ReplyDelete
  11. tula psl, sejajar dgn perubhn zmn... eceh! ayt ta bole belah je..

    ReplyDelete
  12. @nelly konpius? bhgn mne ye? hehe ^^

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)