Saturday, July 23, 2011

tak cukup 10 000 langkah

Assalamualaikum, how's your Saturday? lalala~


Siput ku lari, gagah berani.. ayuh lari.. 

huh, adeh, adeh.. kaki rasa nak tercabut pun ada ni..
Nasib baik dah balik..
Maisyarah kasi tumpang.. Alhamdullilah.
Thanks kawan ;)

Aku jumpa ramai orang kat 10 000 larian tu.. (lepas habis larianlah)
cikgu, kawan lama,  mak cik auntie-auntie yang aku kenal andd... termasukla
....
....
....

....
....
....


....
....
....


kak AIN MAISYARAH!

Siapa sangka dapat jumpa dia? dulu aku jeles dengan Rai sebab dapat tanda tangan dia. Sekarang dah dapat face to face dengan dia & tanda tangan dia..

Aku cam caya tak caya je.. Nasib baik time tu aku tak hentak kepala aku kat dinding kasi percaya. Heh, kalau aku buat pun, by that time dah wassalam dah aku rasa XP 

Tapi kena jawab soalan dulu baru dapat buku dari PTS. Aku kan terer bab-bab menjawab ni. (terer la sangat) and mestilah aku dapat.. Buku apa?


Aku memang BUKAN minah bunga pun. Terkejut jugak aku, ingatkan dapat buku Ain Maisarah sendirik.. Tapi tak pelah.. Alhamdullilah ;)


Pasal larian tadi.. rasanya tak sampai 10 000 langkah kut. Ramai yang guna shortcut termasuk aku.. Ahaks.. Sampai orang yang jadi juru yang cakap tu kata :

"Ni tak sampai seribu langkah ni"

Nak je aku cakap, okaylah daripada yu tu, membebel je, asal tak nak lari jugak? ambik kau sebijik.. haha XD. Tapi aku tak sanggup lak nak ngomong gitu -.-"



Nota kecik : Rugi korang tak pergi :P heh, saja je. 





29 comments:

  1. ohh lupa nk tulis:

    countdown puasa : 9 hari lgi!

    ReplyDelete
  2. wah ! nak sain jgk..hehe

    amboi smgt la join 10000 larian..
    eh, kaki x sktla kalau ikut jln s/cut je..hehe..

    ReplyDelete
  3. eh? haha. ye puasa lagi 9 hari. eh nak komen apa tadi ni. ha! ain maisarah tu siapa? sori lah ketinggalan sikit (-_-)"

    Lelaki Memang Tak Akan Faham Perempuan
    Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis

    ReplyDelete
  4. @echaRierie hehe ^^ but still penat apa.. ok, ok.. tp x penat sgt sbb guna jln tipu en.. XP

    ReplyDelete
  5. yang itu bukak spam lah dik. yg tu letak url. takdenya spam. lgpun 1 link je. haha

    ReplyDelete
  6. @salwaismail hehe, sye pun manusia.. mudah lupa maa.. ;)

    ReplyDelete
  7. @Miss Y and Her World ohh, ain maisarah tu novelis terkenal.. :D

    ReplyDelete
  8. haha..berani nak cakap macam tu kat orang tu :D

    ReplyDelete
  9. @Aisyah Aina hoho, mmg x beranilaa kan.. xpe2 pendam dlm hati je.. ;)

    ReplyDelete
  10. oh , writer tu eh ?

    dia femes kat PTS :)

    ReplyDelete
  11. @nawal addina hak'oh yg tu laa.. kk Ain Maisarah cute n baik gilaa.. ohh, ohh.. akk leyh la jdi novelis. nnt sye minta tnde tgn akk pulak eyh..

    ReplyDelete
  12. err..ain maisyarah tu penulis novel eh?

    ReplyDelete
  13. ouh semangat nye sampai join larian..lupe2 ade shortcut kan.huhu.=P

    ReplyDelete
  14. @najihah sahami ha'ah, kbykn buku dia bole beli dri syarikat PTS ;)

    ReplyDelete
  15. @Chaza tula psl, sbb ada sijil kebangsaan tu join tu.. hehe ^^ jgn kantoikn aii.. :P

    ReplyDelete
  16. @Mrs.Yie haha, tula rsenye x ckup 10 000 lngkh..

    ReplyDelete
  17. LAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
    nape x kabo ke sy
    kalu join dapat sijil KEBANGSAAN..
    sampai hati awok!
    baru je nak tambah koleksi sijil >_<

    ReplyDelete
  18. @amirahyusoff saudari, its too late to regret :P

    ReplyDelete
  19. hehe, same la dpt jumpa ngan dia kat jusco sremban 2 ari tu :D dia siap citer psl hamster dia lagi, dpt tanda tngn n face to face n salam ngan dia XD

    ReplyDelete
  20. wahahahah,

    lari sangat pun tak elok..


    psttt, share tanda tangan bole ?



    HAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  21. uihh.. penat tuh seribu langkah... gary 2-3 langkah pun dah naik semput~.. XP
    btw, follow cne yer~.. =)

    ReplyDelete
  22. @Muhammad Hanif haha, bole.. bole.. bole belah.. jokess :D

    ReplyDelete
  23. @GaRy™ ahhh, semput~ haha XD kite kne slalu exercise.. :P

    ReplyDelete
  24. @Norhisham Nordin ha'ah.. InsyaAllah.. ;)

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)