Wednesday, June 1, 2011

"Kenapa aku berblog ?"


Assalamualaikum pembuka bicara & aluuu semua..


Yup, miss sekarang ni tengah join [ Segmen Nelly : Kenapa korang buat berblog? ] Ini kali kedua miss join benda-benda camni.. Best pulak rasanya.. Layann..
Tekan pada gambar untuk terjah terma & syarat.. Miss malas nak tulis semua..

So, kenapa miss berblog? Soalan ni nampak je kacang.. Tapi untuk dapatkan jawapan yang TERBAIK memanglah mencabar! Jawapannya.. Jeng, jeng, jeng..

Pengaruh rakan sebaya yang first-first sekali membawa pengaruh besar (weikk) iaitu Sab.. Sab ni dulu takdelah serius sangat bila berblogging.. Tapi sejak miss join, eh bertambah serius pulak.. Senang citer, miss ada geng bila berblogging ni.. Ohh lupa.. Sab tu classmate miss.. Meja kitaorang seberang je.. Boleh dikatakan setiap hari  kitaorang asyik bincang pasal tak lain tak bukan pasal BLOG (Sab, kita hanya di seberang meja! hahaha..)

Miss seorang perempuan yang pemalu tapi ceria.. Mungkin miss akan terserlah keceriaan tu bila miss dah rapat dengan seseorang, baru orang tau yang miss ni ceria.. Camne orang nak peduli & memahami kita? Lagi-lagi orang yang miss tak kenal.. Miss nak kewujudan miss di dunia ini diketahui oleh dunia & mengenali sifat miss yang ceria ni.. Tapi bagaimana? Salah satunya adalah dengan menulis blog.. wink2*

 Miss dapat mengenal sifat & kerenah manusia yang pelbagai.. miss dah kenal ramai orang (but bukan semua orang).. miss dah boleh terima idea & pendapat orang lain.. miss dah semakin matang bila baca cerita diorang sama ada tips, cerita kehidupan & so on.. miss jugak dapat info-info yang baru lagi terkini memandangkan miss tak berapa nak minat sangat baca surat khabar.. Well, macam2 lah miss dah tahu sejak berblogging ni.. Family pun tahu miss ni kaki blogging.. *Kantoi

 Miss dapat menonjolkan kreativiti miss dalam menghias (eceh!) 

 Miss suka blog sebab miss sukalah! Dah jadi macam hobi dah pun... Tak salah berblog tapi jangan asyik nak berblog sampai lupa dunia, lupa makan, lupa solat, lupa tidur, lupa study (eleh cakap orang je keje) & macam-macam penyakit-penyakit "amnesia" yang lain..

Orang bertuah yang di Tag.. (You have been TAGGED!) 
-Ambik Lollipop ni miss kasi free..-

 Sab 

 Cik Purple (balas budi)

 Korang yang berminat! :D

Itu jelah kot.. Panjang lebar aku membebel.. hahahaha.. Jangan marah!

P/s : Doakan aku menang.. InsyaAllah.. 

7 comments:

  1. amboi ! sedap kau ngutuk aq ea ! hahahaha . nk join la bende nie . ekekekke . thanks famous kan nme aq AGAIN ! ;D

    ReplyDelete
  2. @Sab hahaha, jgn mrh.. Gurauan Semata-Mata..

    ReplyDelete
  3. bagi Nelly , blog sangat lawa + ada bakat !
    teruskan ...blog mampu buat kita mengenali antara 1 sama lain !
    =)

    kan ??
    =)

    ReplyDelete
  4. klu rin lak,berblog,saje suke2,mengisi kekosongan wktu yg ade..mne taw blogwalking sane cni,dpt gak ilmu2 yg prlu..bkn berblog untuk bermusuhan..lala

    ReplyDelete
  5. @♥ Frau Reen ♥ yeh setuju! skrg ni pun saya dh jrg bukak fb slalu bukak blogger je.. x tau kenapa.. hahaha

    ReplyDelete
  6. kkk! asyik 'blogging' je... bile nk bljr? pdehal adik yg kne bljr > w,<"

    ReplyDelete


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)