Saturday, June 18, 2011

Fun Friday

(eh, Friday bukan semalam ke?)


Assalamualaikum & hello readers-readers sekalian,

Sepatutnya entri ini dipublish semalam bukan hari ni (Sabtu), sebab komputer sesak (ramai nak guna) so, tak sempatlah nak buat post... anggap jelah hari ni hari jumaat... hehehe :) 

Kisah hari Jumaat

Pagi tadi, ada pemeriksaan gigi. Nurse ke doktor kata gigi ni okay, cuma jangan makan benda manis-manis sangat. Gigi miss memang okay, cuma terabur sikit. I mean banyaklah juga. hehehe, :D

Bukan takleh langsung, cuma kurangkan <--- eh, siapa doktor sekarang ni? hahaha XD

Miss dah dapat semua markah peperiksaan pertengahan tahun ni. Banyaklah juga yang menurun. But not so badlah. Malu tau kelas miss sebab kelas lain yang banyak dapat keputusan yang hebak-hebak belaka... 

Cikgu pun cakap camtu walaupun kitaorang ni kelas pertama. (oii, ni bukan angkat bakul ke baldi ke, hahaha). Ni yang rasa tercabar sangat-sangat ni.. Aikk? Baru sekarang rasa tercabar ke? Sebelum periksa tak nak belajar bersungguh-sungguh, Siapa suruh?! emo dengan diri sendiri XD

Petang pula, miss, my adik, mama & kawan-kawan mama pergi menjana lemak dekat...


Restoran Umai d' Lake, Putrajaya. Dekat dengan Monumen Alaf Baru, Presint 2 Putrajaya.



Yums Yums.. hehehe, tangkap gambar makanan yang dah nak habis.. Apa punya perangai daaa..



Monumen Alaf Baru, Presint 2 Putrajaya
Miss & my adik pergi mendaki monumen ni.. Apa yang ada kat sini? Dia cerita tentang sejarah Malaysia bermula dari Melaka & seterusnya sampailah Wawasan 2020. Nak masuk FREE sahaja, mana kasi bayar punyaa.. :D


Minggu depan, hari Khamis, InsyaAllah miss naik cruise dengan kawan-kawan miss time Jepun nak jelajah Malaysia nanti.

*All picture taken by me & my sistah, nice isn't?* (hoi! angkat bakul)

Nak tahu tak? Miss jumpa dengan...

Fauziah Ahmad Daud a.k.a Ogy dekat Restoran Umai. Dia lepak dengan kawan-kawan dia kot.

Miss senyum dekat dia.
Adik miss tanya " akak senyum kat siapa"
"kat Ogy"
"hah? Ogy" <--- dahlah kuat, buat malu je. Ish3..
Apalah, itu pun tak tau.. Kesian..


Itu jelah kot. Kalau ada lagi, korang tolong tambah sendiri jelah ek? *Gurawen je (*ayat baru apa aku cakap ini)

P/s : Miss dah beli hadiah kat Alamanda untuk orang Jepun nanti. Tapi miss teringin nak tunjukkan but terlupa ambik gambar. Lagipun hadiah tu dah berbalut, takkan nak buka balik? hehehe :) takpelah...


6 comments:


Hari-hari melantak ramen, jangan malu-malu sila komen ;)


"Mungkin hamba tak balas comment di sini tapi hamba akan cuba punya cuba punya cuba untuk jenguk balik blog tuan hamba cekelian. " titah Sultan-lah-sangat.

(3 komen terawal akan di-reply)